Escrescentele pielii. Aflati cum sa tratati polipii fibroepiteliali, papilomul viral, verucile, negii, papilomul filamentos in mod natural. Cresterile pielii sunt o problema comuna a pielii care poate aparea la oricine. Majoritatea nu sunt o problema serioasa de sanatate, dar pot fi deranjante si inestetice.
In categoria excrescentelor cutanate intalnim: polipi fibroepiteliali, papiloame virale, veruci, veruci, papilom filiform. Ele sunt, in esenta, tumori benigne ale pielii si se gasesc cel mai frecvent in zonele in care are loc contactul si frecarea pielii cu piele, cum ar fi pe pleoape, axile, zona inghinala, gat sau sub sani.
Cum se identifica vegetatiile veneriene (BTS) si cum se raspandeste HPV
Uneori au culoarea pielii, alteori sunt maro sau chiar maro si sunt adesea confundate cu alunite. Unele atarna de copaci iarna ca niste globuri.
Cum sa tratezi excrescentele pielii naturist
In mod traditional, aceste cresteri sunt tratate cu cauterizare sau crioterapie. De asemenea, puteti apela la remedii naturiste pentru a scapa de papiloame, veruci, negi si polipi fibroepiteliali. Aici sunt cateva:
1. Ulei de oregano
Uleiul de oregano este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale disponibile pentru diverse probleme de sanatate. Are proprietati puternice antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante.
Amesteca cateva picaturi de ulei esential de oregano cu cateva picaturi de ulei de cocos si aplica pe zona cu probleme de 3 ori pe zi. Acest tratament poate dura ceva timp, dar vei vedea cum curelele isi schimba culoarea si in cele din urma se desprind.
2. Ulei de arbore de ceai
A fost folosit de secole ca un puternic compus antibacterian, antifungic si antiseptic. Arborele de ceai actioneaza asupra negilor si a altor semne ale pielii uscate, in esenta din interior spre exterior. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un tampon de bumbac, sa-l umeziti cu putina apa, sa adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai si sa va frecati usor pielea. Repetati tratamentul de 3 ori pe zi pana cand excrescentele se usuca si cad.
3. Latex de Papadie
Seva laptoasa din tulpina de papadie este excelenta pentru tratarea verucilor si a altor papiloame, alunite si chiar a eczemelor si trebuie sa aplicati latexul de 3 ori pe zi pana cand pielea cade.
4. Suc de lamaie
Acidul citric de lamaie este un astringent puternic care descompune incet cresterile pielii. Doar frecati sucul de lamaie de 3 ori pe zi si vor disparea in 3-4 saptamani.
5. Otet de mere
Tot ce trebuie sa faci este sa speli si sa usuci zona cu exces de apa, apoi sa aplici otet de mere de 3 ori pe zi. Sau puteti continua sa comprimati timp de 15 minute, de 3 ori pe zi. Daca simtiti furnicaturi, furnicaturi, diluati otetul cu cateva picaturi de apa.
6. Usturoiul
Usturoiul este un alt agent puternic antibacterian, antifungic si antibacterian. Tot ce trebuie sa faceti este sa presati un catel de usturoi intr-o pasta, apoi sa il aplicati pe piele si sa acoperiti cu un bandaj dupa cum este necesar. peste noapte.
7. Ulei de ricin
Acesta este unul dintre cele mai vechi remedii traditionale pentru aceste afectiuni. Aplicati excesul de ulei de 3-5 ori pe zi. Puteti, de asemenea, sa aplicati uleiul de ricin si pasta de bicarbonat de sodiu pe piele, sa o acoperiti cu un bandaj si sa o lasati sa stea peste noapte.
8. Suc de ceapa
Se taie ceapa, se presara cu sare si se lasa sa stea peste noapte. A doua zi, stoarceti sucul, inmuiati un tampon de bumbac si aplicati-l pe piele. Acoperiti cu un bandaj si lasati peste noapte.
9. Suc de trandafiri sau tinctura de maces
Frecati negul cu suc proaspat de trandafiri sau tinctura de maces de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza patru saptamani, timp in care negul se va usca si va cadea.
10. Suc de papadie
Comprese cu suc de papadie sau decoct de pelin (50 de grame per pahar de apa) sunt si ele foarte eficiente in indepartarea negilor.
11. Seminte de busuioc
Un alt tratament aplicat direct negilor se face cu seminte de busuioc zdrobite amestecate cu unt de shea.
12. Tinctura din tuia si ienupar cu vodca
O tinctura obtinuta prin macerarea lastarilor de tuia si ienupar in proportie de 1:5 cu vodca. Durata macerarii este de trei saptamani, iar negul se aplica de doua ori pe zi cu tinctura obtinuta. Tratamentul dureaza pana la 5 saptamani.
Tratament medical
Daca mergeti la un dermatolog, acesta va va oferi cateva dintre urmatoarele produse pentru utilizare pe piele si in interior. Chiar daca remediile naturiste de mai sus sunt eficiente, este indicat sa consultati un medic deoarece exista pe piata diverse produse pentru combaterea virusului care le provoaca.
Cauzele infectiei si transmiterii cu HPV
Virusul care provoaca infectia cu HPV se poate raspandi prin contact piele pe piele, cel mai frecvent atunci cand exista o leziune sau o rana. Infectia genitala cu HPV se raspandeste prin contact sexual sau prin alt contact piele pe piele cu organele genitale. Unele tipuri de infectie cu HPV se pot manifesta ca leziuni in gura daca virusul este dobandit prin sex oral.
Multi oameni pot fi purtatori de virusul HPV, ceea ce inseamna ca puteti fi infectat chiar daca persoana respectiva nu are simptome. O persoana este, de asemenea, mai probabil sa aiba mai multe tipuri de HPV.
In cazuri rare, infectia cu HPV poate fi transmisa la bebelusi la nastere, mai ales atunci cand negii se dezvolta pe organele genitale. Drept urmare, bebelusii pot dezvolta negi pe interiorul gatului si al gatului. Din fericire, aceasta infectie nu provoaca cancer.
Factori de risc
Infectia cu HPV este frecventa, iar factorii de risc pot include:
- Numar mare de parteneri sexuali – cu cat sunt mai multi parteneri sexuali, cu atat este mai mare riscul de a contracta HPV;
- Varsta – verucile cauzate de infectia cu HPV sunt mai frecvente la copii, in timp ce infectia genitala cu HPV este mai frecventa la adolescenti si adulti;
- Sistem imunitar slab – persoanele cu sisteme imunitare slabite au mai multe sanse de a face HPV;
- Leziuni ale pielii – negii sau negii apar adesea in zonele pielii cu leziuni sau rani deschise;
- Contactul personal – Contactul cu veruci sau veruci neprotejate sau suprafete contaminate cu HPV creste riscul de infectie.
Posibile complicatii
In unele cazuri, infectia cu HPV poate duce la complicatii, cum ar fi afectarea gurii si a cailor respiratorii (limba, amigdale, palat, nas si gat). In plus, anumite tipuri de HPV pot provoca cancer de col uterin, precum si cancere ale organelor genitale si anale, ale cavitatii bucale si ale tractului respirator.
Vaccinarea impotriva infectiei cu HPV
Vaccinarea impotriva infectiei cu HPV este cea mai sigura modalitate de a preveni problemele de sanatate asociate cu aceasta infectie, precum si cancerul de col uterin.
Vaccinarile sunt in general recomandate fetelor si baietilor in jurul varstei de 12 ani inainte de a incepe sexul si de a fi expusi la virusul HPV.
Odata ce o persoana este infectata cu HPV, vaccinul nu mai este eficient sau nu mai este deloc eficient. De asemenea, organismul copiilor raspunde mai bine la vaccinuri si poate preveni majoritatea cancerelor cauzate de infectia cu HPV.
In prezent sunt disponibile mai multe variante de vaccin impotriva diferitelor tulpini de HPV. Cele mai complexe vaccinuri vizeaza noua tulpini de virus cu un risc ridicat de cancer.
In ceea ce priveste efectele secundare ale vaccinului, acestea pot include durere sau roseata la locul injectarii sau dureri de cap. Reactiile alergice potential grave sunt rareori raportate.
Sursa: https://www.bioclinica.ro