Stiati ca deficienta de folat (similar cu carenta de fier) dintr-o dieta proasta poate duce la anemie acuta? La randul sau, acest lucru declanseaza adesea caderea parului. Atat femeile, cat si barbatii sufera de caderea excesiva a parului. La urma urmei, parul des si sanatos reprezinta aspectul frumos si tineretea. Prin urmare, caderea parului poate provoca stres psihologic sever. Dar ce poti face daca ai aceasta problema? Folatul este cunoscut pentru a stimula diviziunea celulara – care stimuleaza cresterea parului. Am aruncat o privire mai atenta asupra vitaminelor si am compilat toate informatiile importante pentru tine!
Ce este acidul folic?
Acidul folic este solubil in apa si apartine grupului de vitamine B. Este un termen umbrela pentru diferiti compusi care actioneaza ca vitamine si se gasesc in anumite alimente. Ele sunt implicate in procese vitale din organism, cum ar fi diviziunea, formarea si regenerarea celulelor si formarea sangelui.
De asemenea, joaca un rol important in metabolismul anumitor aminoacizi. Prin urmare, participa la descompunerea homocisteinei impreuna cu vitaminele B12, B6 si B2. Daca cineva are deficienta de folat, pot aparea probleme de sarcina, cum ar fi nasterea prematura, avortul spontan sau intarzierile de dezvoltare. Termenul de acid folic reprezinta forma sintetica a acidului folic gasita in preparatele cu vitamine sau alimentele fortificate.
Acid folic impotriva caderii parului
Deoarece deficienta de acid folic este relativ comuna in Germania si in multe alte tari europene, este inclusa in multe tratamente impotriva caderii parului. Dar este, de asemenea, important sa obtineti acid folic suplimentar prin alimente sau suplimente. Doza zilnica recomandata este de 500 micrograme. Cu aceasta, puteti face deja multe pentru a preveni caderea parului.
Dar acidul folic este important in intregul organism, deoarece joaca un rol important nu numai in diviziunea celulara, ci si in membranele mucoase, maduva osoasa si par. Aceste tesuturi au o rata deosebit de mare de diviziune celulara. Daca este intrerupta din cauza deficientei de acid folic, caderea parului va creste.
Alimente care contin acid folic
Daca mananci o dieta sanatoasa, echilibrata, probabil ca nu ai nevoie de suplimente de acid folic pentru a compensa. Iata o lista de alimente bogate in acid folic, de preferinta consumate proaspete:
- varza;
- spanac;
- laptisor de matca;
- legume cu frunze;
- nuca;
- sparanghel;
- germene de grau;
- produse din faina integrala;
- drojdie;
- banana.
Grupurile de risc pentru deficitul de acid folic
Absorbtia acidului folic este fundamental mai dificila pentru anumite grupuri de risc. Daca nu contracarati acest lucru prin cresterea aportului de acid folic, puteti dezvolta rapid o adevarata deficienta de folat. Ca si in cazul deficientei de acid folic, deficienta de fier este asociata cu caderea parului. Acestea sunt grupurile de risc:
- consumul de alcool;
- fumatul;
- boala de ficat;
- femeile insarcinate;
- alaptarea;
- sangerare;
- pacientii dializati.
Femeile care folosesc contraceptie hormonale
Daca te incadrezi intr-una dintre aceste grupuri cu risc ridicat si suferi de caderea parului, cresterea aportului de acid folic pentru a combate caderea parului poate avea un efect bun.
Concluzia noastra: Din pacate, acidul folic nu ajuta la prevenirea caderii parului in toate cazurile!
Nu exista nicio indoiala: acidul folic este o substanta importanta de care este nevoie urgenta pentru diviziunea celulara. Parul nostru este un tip de tesut folosit frecvent. De aceea, acidul folic sub forma de supliment alimentar sau sub forma de alimente poate ajuta adesea la prevenirea caderii parului.
Dar din pacate, acidul folic nu ajuta intotdeauna si nici nu este pentru toata lumea. Cauzele caderii parului. Daca caderea parului este cauzata de boala sau genetica, chiar si un aport optim de acid folic nu poate opri procesul.
De aceea iti recomandam sa folosesti seruri pentru par deoarece este eficient impotriva tuturor tipurilor de cadere a parului! Si nu exista niciun hormon adaugat sau controversata substanta minoxidil, care provoaca adesea efecte secundare enervante si exacerbeaza simptomele caderii parului la inceputul tratamentului.
Serul de conditionare patrunde adanc in scalp pentru a furniza vitamine fiecarei radacini. Biotina, impreuna cu alte ingrediente premium din natura – inclusiv ginseng, rozmarin sau acid hialuronic.
Intrebari si raspunsuri
Este adevarat ca acidul folic nu poate fi combinat cu zincul?
Da, din pacate, este adevarat. Deoarece acidul folic creste absorbtia zincului in organism. Asa ca asigura-te ca preparatul pe care il alegi nu contine un amestec din aceste doua substante, sau vitamine si minerale in general. Ar trebui sa verificati intotdeauna acest lucru inainte de a lua un produs.
Este adevarat ca acidul folic nu numai ca ajuta la prevenirea caderii parului, ci este bun si pentru piele?
absolut. Acidul folic are chiar si unele efecte pozitive asupra pielii: creste nivelul de hidratare, reduce aspectul ridurilor si intareste structura colagenului.
Supradozajul de acid folic ar putea cauza caderea parului?
Din pacate. Dozele excesive pot provoca greata, tulburari gastro-intestinale, agitatie emotionala si chiar tulburari ale gustului si pierderea poftei de mancare.