Alegi o ușă nouă de intrare? Iată ce trebuie să faci

Ușile de intrare pot oferi azi un grad ridicat de securitate si pot sa indeplineasca mai multe functii. Fiind unul dintre primele lucruri pe care se va concentra orice vizitator, acest obiect reprezinta o caracteristică cheie de design în definirea exteriorului unei proprietăți.

Ușile exterioare pot spune multe despre casa ta – de aceea, alegerea celor potrivite este esențială. Există mulți factori de luat în considerare atunci când configurati o ușă de intrare, cum ar fi geamurile, securitatea, culoarea și materialul de bază.

Acest articol va aborda câțiva dintre factorii principali care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o ușă de intrare.

  • Opțiuni de vitrare

Adăugarea de panouri vitrate integrate într-o ușă de intrare ajută foarte mult la luminarea holurilor sau incaperilor  întunecate. Acestea pot fi configurate în mai multe moduri, de la formă la numărul sau poziționarea panourilor.

Geamul triplu ar trebui sa fie standardul de azi pentru ușile de intrare, combinat cu performanța termică ridicată a profilelor de PVC sau aluminiu, ceea ce permite geamuri de sticlă mai mari fără a risca pierderea de căldură.

  • Dimensiunea ușii

Din punct de vedere istoric, ușile exterioare ocupau cel mai mic spațiu posibil pentru a reduce pierderile de căldură. Cu toate acestea, introducerea unor tehnici moderne poate oferi performanță termică excepțional de puternică – acest lucru a permis instalarea de uși mult mai mari, cu pierderi minime de căldură din casă.

Pentru o intrare impresionantă, ușile de până la 2,4 m înălțime și 1,2 m lățime pot fi încorporate în zona de acces a unei case.

  • Securitate

Nu este vorba doar de estetica designului pe care trebuie să o luați în considerare – o componentă cheie a ușii de intrare ar trebui să fie securitatea. Modelele care folosesc mai multe șuruburi interne de blocare devin din ce în ce mai frecvente, la fel ca și metodele de blocare neconvenționale care se abat de la o cheie standard, inclusiv carduri, coduri și încuietori biometrice care scanează amprentele digitale și utilizează recunoașterea feței. Ușile de intrare de azi pot avea mai multe puncte de blocare, ceea ce le face mult mai sigure decât ușile tradiționale cu doar unul sau două sisteme de inchidere.

  • Alegerea feroneriei

Odată ce ușa potrivită a fost proiectată, finisajele precum mânerele ușilor și balamalele pot contura mai clar stilul si imaginea dorita.

Poti alege intre piese cu design contemporan sau clasic. Orice accesorii pentru uși pot fi asortate dupa bunul plac, ajutând la crearea unei uși personalizate, care să reprezinte cat mai bine gusturile fiecaruia. 

Ușă aluminiu
  • Material de bază și culori

O usa de intrare este una dintre piesele cheie ale esteticii exterioare a unei case – de aceea, selectarea unei culori potrivite este o decizie care nu trebuie luata cu usurinta. Pentru ușile din aluminiu, este de obicei disponibilă o gamă mult mai largă de culori. Spre deosebire de ușile vopsite tradiționale, ușile din aluminiu isi primesc culoarea folosind o tehnică numită vopsire cu pulbere, care permite cumpărătorului să aleagă o culoare din cele câteva sute incluse în spectrul RAL.

Un alt lucru de luat în considerare atunci când alegeți materialul de bază al ușii  de intrare este mediul înconjurător – aluminiul este 100% reciclabil și are, de asemenea, o izolare termică ridicată, fiind asadar o ușă prietenoasă cu mediul.

Întreținerea este un alt factor de luat în considerare atunci când alegeți materialul de bază al ușii. Ușile din aluminiu necesită mult mai puțină întreținere decât ușile din PVC și din lemn și nu ruginesc, spre deosebire de oțel.

Culoarea de bază și materialul pentru o ușă de intrare ar trebui să reflecte trei factori principali; stilul general al cladirii, peisajul înconjurător sau peisajul urban și materialele folosite pentru a construi restul proprietății.

De ce? Toate proprietățile au propria lor personalitate și un stil unic, lucru care trebuie luat în considerare atunci când alegeți o ușă de intrare. Aceasta se întinde pe un spectru imens, fie că este un aspect minimalist, contemporan, cu un profil unghiular curat, sau o estetică istorică, cu caracteristici definitorii legate de epoca în care a fost construit.

Proprietățile din zonele rurale ar putea dori să folosească materiale care leagă designul cu natura înconjurătoare, cum ar fi piatra sau lemnul brut – totusi, arhitectul poate alege să creeze un contrast, cu un aspect de sticlă mai modern.

Ușile pot fi alese pentru a se potrivi cu ferestrele existente. Pentru casele care utilizează suprafete mari vitrate, este posibil să doriți să luați în considerare o ușă din aluminiu care creează un contrast solid față de restul structurii pline de lumină.

Gaseste si alte sfaturi de specialitate cu privire la ușile de exterior si ferestrele casei, la www.ferestrehelios.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *