Avantaje creare Website in WordPress

WordPress este una dintre cele mai populare platforme gratuite pe care iti poti crea primul blog sau site-ul demonstrativ. Daca a inceput ca o simpla platforma de blogging in 2003, astazi a atins o cota de piata de 20-25% a site-urilor web globale. Vom discuta despre diferitele avantaje pe care vi le ofera WordPress.

In timp ce versiunea sa gratuita va ofera o multime de optiuni, uneori este limitata si nu este chiar cea mai buna optiune pentru dvs. In general, aceasta este o optiune buna si accesibila, dar uneori nu se potriveste nevoilor dumneavoastra specifice. Deci, in acest articol, vom discuta avantajele clare ale WordPress si le vom explica mai detaliat. Descoperiti avantajele clare ale acestei platforme in randurile urmatoare!

Avantajele WordPress: aveti un plugin pentru orice

Daca aveti nevoie de ceva mai mult decat ofera de obicei platforma, va trebui sa instalati pluginuri. Exista o multime de pluginuri care te pot ajuta sa obtii aproape orice, dar aici trebuie sa fii atent: nu fiecare plugin este potrivit pentru platforma si, uneori, poate merge prost sau poate face site-ul mai greu de lucrat.
 
Va creste timpul de incarcare a site-ului, ceea ce nu este deloc atractiv pentru utilizatorii care vor avea intentia de a parasi site-ul cat mai curand posibil. Nimanui nu-i place sa astepte, asta e clar! Exista o multime de pluginuri disponibile, dar trebuie sa le testati inainte de a le putea face sa functioneze constant pe site-ul dvs. web. Pe alte platforme de top precum WebWave sau Webnode, 95% dintre pluginurile disponibile sunt incluse prin design (implicit) si sunt foarte usor de personalizat.
 

Ofera multe template-uri WordPress

Daca ai gasit un template gratuit, aveti sansa de a-l folosi gratuit. Ai la dispozitie o multime de template gratuite din care poti sa-l alegi pe cel care arata cel mai atractiv si se potriveste mai bine cu ceea ce ai de facut sau oferi.
 
Fiecare template WordPress are propriile sale caracteristici, avantaje si dezavantaje, asa ca ramane la latitudinea dvs. sa decideti daca este potrivit pentru dvs. Puteti sa le incercati pe toate si sa ajungeti la o decizie care va este complet satisfacatoare. Daca nu va place niciunul dintre template-urile gratuite, puteti alege un template platit care se potriveste nevoilor si cerintelor dumneavoastra.

Ai acces la o comunitate imensa de utilizatori

Daca va intrebati „de ce WordPress”, exista un raspuns: are una dintre cele mai mari comunitati de utilizatori din lume. Sabloanele si pluginurile furnizate se imbunatatesc constant pentru a face experienta utilizatorului una dintre cele mai bune. Asa ca poti cere sfaturi, primesti sustinere rapida, iar daca ramai blocat, ai pe cine sa te sfatuiesti. Cu toate acestea, nu toata lumea stie despre ce vorbeste, asa ca pentru a determina daca este cea mai populara optiune, cel mai bine este sa apelati la un expert. Nu orice strain de pe internet va poate remedia erorile WordPress.
 

Este cea mai populara platforma de creare de site-uri web

WordPress este cea mai populara platforma de creare de site-uri web din lume, iar cifrele o demonstreaza. Fie ca vorbim despre un blog sau site web pe un domeniu gratuit, fie despre un site web pe un domeniu platit, datele platformei vorbesc de la sine.
 
Desi are argumente pro si contra, multi oameni sunt atrasi de marketing si promisiuni grozave, dar dupa prima interactiune nereusita, uneori doriti sa treceti la un alt constructor de site-uri web, cum ar fi Webnode sau WebWave. In unele cazuri, acestea sunt mai usor de utilizat si mai putin greoaie decat WordPress.
 

Ofera un cod foarte clar

Daca ai de gand sa ajungi la acel nivel, sau chiar te afli la un nivel in care codul site-ului pare usor de modificat, vei observa ca in WordPress te poti „juca” cat vrei. Codul nu este foarte clar, dar este usor de modificat daca esti bun la el si stii ce faci. Daca nu esti bun la asta si nu stii ce poate face un „/” gresit, cel mai bine este sa nu incerci sa schimbi nimic din codul site-ului tau si sa apelezi la un expert care stie exact ce face.
 
Chiar daca aveti cod eficient si util, aveti nevoie de mai multe plugin-uri care sa va ajute sa realizati ceea ce doriti. Codul sursa al platformelor de creare de site-uri web precum WebWave sau Webnode este mai usor de editat cu ajutorul unei interfete grafice, care nu este ceruta de Google.
 

Este cea mai buna platforma tehnica SEO

Cu totii avem nevoie de SEO pentru a obtine trafic pe site-ul nostru. Daca doriti sa va ocupati de partea tehnica SEO: erori de site, viteza de incarcare etc., aceasta platforma va ajuta sa o faceti rapid si eficient. Totusi, mai aveti nevoie de niste cunostinte SEO si, daca nu stiti ce faceti, nu va puneti nasul acolo unde oala nu fierbe pentru ca ati putea sa va spargeti site-ul.
 
Poti accesa foarte usor sectiunea tehnica SEO, iar daca ai cunostinte de programare, poti sa-ti imbunatatesti site-ul in doi sau trei pasi si sa vezi rezultate imediate. Trebuie sa fiti atenti la pluginurile pe care le instalati, deoarece acestea pot incetini viteza de incarcare a site-ului dvs.
 

Este platforma de alegere pentru companiile de web design

Companiile de web design aleg adesea aceasta platforma pentru ca este usor de gestionat daca au cunostintele necesare. Pentru gestionarea site-ului sau rezolvarea problemelor tehnice, ei percep foarte multe taxe, motiv pentru care este rezonabil sa le alegeti.
 
WordPress are multe avantaje si ne dorim sa le acoperim pe toate in acest articol. WordPress este o platforma inselator de simpla, dar daca aflati mai multe despre ea, ii veti gasi si deficientele. Asadar, documenteaza-te, testeaza si alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine cerintelor tale!
 

Platforme de creare magazin online

 

WooCommerce (WordPress) – Platforma de magazin online cu open source

Daca ai inceput, ai o lista limitata de produse pe care vrei sa le vinzi, te hotarasti sa nu cheltuiesti multi bani si vrei ceva usor de configurat, WooCommerce este cea mai buna platforma pentru magazinul tau online.
 
WooCommerce este una dintre cele mai bune platforme gratuite de comert electronic online si se bazeaza, de asemenea, pe limbajul de programare PHP. Este de fapt o extensie a CMS-ului WordPress realizat de Jigoshop. Datorita usurintei sale de utilizare, WooCommerce are o cota de piata globala de aproape 21%. Este usor de instalat chiar si pentru incepatori si este foarte rapid de configurat pe orice gazda PHP. Folosit de peste 380.000 de comercianti pana acum, ofera o mare varietate de pluginuri si teme.
 

Avantajele WooCommerce:

  • Niveluri nelimitate de personalizare functionala
  • Excelent pentru SEO
  • In general, o capacitate complet gratuita (minus domeniul si gazduirea)
  • Comunitate imensa, de ajutor
  • Cea mai larga si mai diversa gama de extensii si teme
 

Dezavantajele WooCommerce:

  • Este foarte dificil sa gestionezi o gama larga de produse
  • Site-ul devine greu atunci cand este supraincarcat
  • O gazduire buna poate fi costisitoare

Magento – Platforma de comert electronic open source

Platforma Magento este una dintre cele mai populare platforme de comert electronic online din lume si din motive intemeiate. Este o platforma de magazin online care gestioneaza peste 100 de miliarde de dolari in tranzactii anual si este al treilea cel mai folosit constructor de magazine de comert electronic, cu o cota de piata de peste 10%. Marcile mari precum Nike, Procter & Gamble si Cisco folosesc platforma Magento.
 
Desi dezvoltat initial de o firma de capital privat, are si avantajul de a fi o platforma open source. Apoi, armata uriasa de dezvoltatori web il face mai atractiv prin adaugarea mai multor functii de baza.
 
Magento este in multe cazuri cea mai buna solutie de comert electronic datorita versatilitatii sale. Acest sistem de comert electronic se bazeaza pe o arhitectura de tip PHP care va permite sa construiti cu usurinta magazine online scalabile. Vine cu mai multe extensii care faciliteaza integrarea aplicatiilor terta parte de care aveti nevoie pentru magazinul dvs. web. Cu toate acestea, deoarece platforma Magento a fost creata initial pentru dezvoltatorii web pentru a evita sa plece de la zero, construirea unui magazin pe platforma necesita un anumit nivel de expertiza in programare PHP.
 

Avantajele platformei Magento

  • Comunitate mare dispusa sa ajute
  • Caracteristici utile
  • Usor de optimizat pentru motoarele de cautare
  • Platforma foarte populara si experimentata
 

Dezavantajele platformei Magento:

  • Teme platite
  • Sunt necesare abilitati de dezvoltare web
  • Are nevoie de spatiu si memorie suficient pentru a functiona bine

 

Prestashop – Platforma open source

Prestashop este o platforma de comert electronic bazata pe PHP, construita pe un motor inteligent de sabloane. Ofera sute de functii, inclusiv pagini de plata, produse descarcabile si functii de vanzare incrucisata. Daca vrei sa ai un magazin online Prestashop, trebuie sa stii ca este una dintre cele mai folosite platforme online. Prestashop este folosit in 160 de tari si a fost tradus in 63 de limbi diferite. Acest lucru ajuta la construirea unei comunitati puternice de peste 100.000 de membri in intreaga lume. Prestashop vine, de asemenea, cu teme personalizabile si functii suplimentare.
 

Avantajele magazinului online PrestaShop:

  • Exista multe aplicatii care pot fi integrate
  • SEO puternic
  • Platforma foarte flexibila
  • Comunitate mare gata sa ajute
  • Disponibil in versiuni gazduite sau auto-gazduite
 

Dezavantajele magazinului online Prestashop:

  • Mai lent decat alte platforme online
  • Restrictionati integrarea aplicatiilor externe
  • Sunt necesare abilitati de dezvoltare web
  • Versiunea gazduita nu are capabilitati multi-canal
 
Sfat bonus: alegeti intotdeauna un serviciu de gazduire web optimizat pentru platforma dvs. online, pentru a va asigura ca magazinul se incarca rapid.
 

OpenCart – Platforma cu open source

OpenCart este o platforma de comert electronic care a intrat pe piata mai tarziu decat concurentii sai. Deci, comunitatea este mica, dar foarte implicata. Aceasta platforma online este apreciata pentru codul sau usor (consumand foarte putine resurse) si este suficient de utila si complexa pentru a oferi un pachet complet pentru comertul electronic. Puteti alege dintre peste 2500 de teme, are o interfata usor de gestionat si mai multe optiuni de livrare si plata.
 

Avantajele OpenCart:

  • Platforma magazinului online se incarca rapid
  • Usor de instalat
  • Numeroase extensii de functii la preturi extrem de mici, dintre care multe sunt gratuite
  • Implementarea limbilor straine
 

Dezavantajele OpenCart:

  • Optimizarea este limitata
  • Personalizare limitata a designului
 

Joomla – Platforma open source

Joomla are o cota de piata de aproape 6%, aratand popularitatea sa moderata in randul companiilor de comert electronic. Are o comunitate infloritoare de dezvoltatori si designeri cu peste 700.000 de magazine online si site-uri web.
 

Avantajele Joomla:

  • Dezvoltare si intretinere rentabile
  • Suport pentru optimizarea motoarelor de cautare
  • alegere excelenta de design
  • Interfata de management usor de utilizat
  • Sigur
  • Suporta sabloane prietenoase pentru dispozitive mobile
  • Modificari usor de implementat
 

Dezavantaje ale lui Joomla:

  • Optimizarea SEO necesita multa configurare
  • Cunostinte tehnice necesare pentru personalizare
  • Adaugarea de categorii este dificila
  • Nu este o solutie de comert electronic dedicata, trebuie personalizata cu module suplimentare.
 

Shopify – platforma de magazin online SaaS

Shopify este o platforma de comert electronic foarte populara deoarece are un modul care va permite sa creati un magazin online direct pe Facebook. Ceea ce pare a fi un avantaj poate cauza de fapt unele probleme. De exemplu, continutul nu este al tau, iar Facebook are reputatia de a inchide pagini fara motiv.
 
Daca abia sunteti la inceput, nu aveti multi bani sau doriti sa vindeti articole artizanale, Shopify este o solutie excelenta si rapida. In schimb, daca vrei sa creezi un brand, s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere.
 

Avantajele Shopify:

  • Implementat cu Facebook
  • Asistenta disponibila 24/7 (e-mail, telefon, chat live)
  • comunitate populara, relativ mare
  • Proba gratuita disponibila
 

Dezavantajele Shopify:

  • Se aplica doar comertului electronic, altor tipuri de probleme de continut, deci legate si de SEO
  • De asemenea, taxeaza pentru tranzactii
  • Dificultate la extragerea datelor si mutarea lor pe alte platforme online

Wix – Platforma SaaS

O alta platforma de comert electronic SaaS foarte cunoscuta si populara este Wix. Oamenilor care abia incep sa creeze un magazin online le place in special pentru ca este atat de usor de utilizat. Wix foloseste ferestre editabile direct pe site, bazate pe un sistem de clic si glisare, care este foarte prietenos pentru incepatori. Cu toate acestea, Wix nu poate fi considerata cea mai buna platforma atunci cand vine vorba de functii avansate de optimizare sau personalizare, deoarece platforma a fost conceputa initial pentru a crea site-uri web de prezentare.
 

Avantajele Wix:

  • Foarte usor de utilizat pentru a crea un site web
  • Taxa lunara mica
  • Suport tehnic

Dezavantajele Wix

  • Limitari functionale si de proiectare
  • Este dificil sa faci o optimizare avansata
 
Prin urmare, inainte de a alege orice platforma de comert electronic, trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bun, cu o idee clara asupra actiunilor specifice pe care le vei intreprinde cu ajutorul magazinului tau online. In unele cazuri, Prestashop ar putea fi o alegere mai buna, iar in altele, Magento castiga.
 
Trebuie sa stii ca nu exista o solutie universala, asa ca este important sa alegi cea mai convenabila optiune pentru tipul si dimensiunea afacerii tale. Cu toate acestea, alegeti o platforma flexibila de comert electronic care se poate adapta pe masura ce magazinul dvs. se extinde.

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *