Beneficiile jocului in padure a copiilor

Copiii sunt o sursa inepuizabila de energie si creativitate. Indiferent de varsta, le place sa alerge, sa se joace in natura si sa descopere cat mai multe despre imprejurimile lor. O modalitate de a incuraja aceasta pasiune pentru mediu este sa-i scoti pe cei mici la joaca in padure, daca este posibil.

Iata cateva dintre beneficiile activitatilor in padure pentru copilul dumneavoastra:

Se simt mai confortabil in situatii imprevizibile

Jucandu-se in padure si fiind inconjurati de fenomene naturale, copiii devin mai obisnuiti sa se schimbe si invata sa o accepte mai usor.
 
In plus, petrecand timpul in padure observand flora si fauna acestui ecosistem, copiii pot fi expusi mai usor la micile riscuri care apar in viata de zi cu zi si sa devina mai putin frica de ele. Petrecand timpul in aer liber in padure, copiii sunt mai receptivi la diferite situatii care ii surprind si comportamentul lor este modelat intr-un mod increzator.
 
Fie ca este vorba de o ploaie brusca sau de intalnirea cu un animal mic, copiii au invatat sa accepte situatia brusca si sa formeze un anumit mecanism de a face fata.
 

Jocul in natura poate reduce anxietatea

Pentru ca natura este in continua schimbare, copiii au mereu lucruri noi de invatat. Din aceasta cauza, nu se plictisesc niciodata si au subiecte noi de invatat si observat. Acest aspect ii ajuta pe copii sa se confrunte cu problemele de anxietate, iar natura este un calmant grozav.
 
In plus, aerul curat si sunetele naturii ii linistesc pe copii si ii ajuta sa se relaxeze mai mult.
 
 
 

Ajuta la imbunatatirea deficitului de atentie

Tulburarea cu deficit de atentie este din ce in ce mai frecventa atat la adulti, cat si la copii. Cu toate acestea, poate fi imbunatatita petrecand timp in natura. Copiii mici isi pot antrena concentrarea observand procesele si lucrurile din jurul lor, iar padurea este un loc ideal pentru ca copiii sa faca astfel de exercitii.
 

Sporeste creativitatea

Padurea este locul ideal pentru a starni imaginatia copiilor, intrucat toate elementele cu care se pot juca cei mici sunt „deschise”. Fiind un spatiu deschis cu multe elemente pentru a da frau liber imaginatiei, copiii isi pot imagina diverse scenarii de joaca, de la jocul de aventura, jocul de descoperire pana la jocul mai linistit, cum ar fi observarea procesului din jurul lor.
 
Deci, in functie de personalitatea fiecarei persoane, copiii au resurse nesfarsite pentru a-si alimenta imaginatia.
 

drmax.ro/

Incurajati copiii sa iubeasca natura

Nu in ultimul rand, jocul in padure ii poate incuraja pe oameni sa iubeasca natura. Prin expunerea la acest mediu, copiii mici invata sa fie blanzi cu mediul, sa aprecieze ceea ce are de oferit si sa il protejeze.
 
Vazand conexiunile dintre animale, plante si oameni, copiii invata ca joaca un rol important in ecosistemele carora le apartin si ca grija lor se reflecta in mediu.
 
Acestea sunt doar cateva dintre principalele beneficii ale jocului in padure pentru copii si contribuie la dezvoltarea acestora. Incurajati joaca in padure? Ce alte beneficii crezi ca le aduce copiilor mici?

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *