Cat curent consuma un aparat de aer conditionat

Stiti cata energie electrica consuma un aparat de aer conditionat pe ora? Dar cati bani costa o luna? Sezonul cald este peste noi si aerul conditionat va fi o necesitate pentru multi, dar iata cat de mult ar trebui sa va asteptati sa scoateti din buzunar!

Se apropie sezonul cald, motiv pentru care multi romani aleg sa investeasca in aparate de aer conditionat pentru a avea temperatura ideala in case.
 
Pentru multi, aerul conditionat este o necesitate vara, dar putini stiu ce aduce acest confort. Preturile la energie electrica au crescut foarte mult in ultima perioada, iar din ce in ce mai multi romani devin mai precauti cand folosesc aparatele de aer conditionat.
 

evomag.ro

 

Cata energie electrica consuma un aparat de aer conditionat pe ora? Cat cheltuiti in fiecare luna

 

Cand cumparati un aparat de aer conditionat, trebuie sa stiti puterea (KW) pe care o au si in ce clasa energetica se incadreaza unitatea. Este util de stiut ca electrocasnicele cu clasa energetica A sau A+ pot reduce consumul cu pana la 40%, in timp ce electrocasnicele cu clasa energetica C sau D sunt utile.

Deci, pentru a va face o imagine mai clara asupra consumului de energie electrica, daca aveti un apartament clasa A+ (consum de energie electrica 1,08 kW/ora), platiti 0,8 + 1,08 = 0,86 lei pe ora. Presupunand ca vara este in medie 6 ore pe zi, asta inseamna 6 x 30 = 180 de ore pe luna. Deci calculul final este 180 x 0,86 = 154 lei pe luna.

In medie, durata de viata a unui aparat de aer conditionat variaza de la 5 la 10 ani, dar cu o intretinere adecvata, acesta poate dura si mai mult. Pentru a utiliza echipamentul pe perioade lungi de timp in conditii optime, este important sa il intretineti de cel putin doua ori pe an.
 

Avantajele aparatelor de aer conditionat:

 • Casa ta va avea cea mai buna temperatura indiferent de anotimp;
 • Incalzirea sau racirea spatiilor rapid si eficient;
 • Eficienta energetica ridicata. Aparatele de aer conditionat sunt echipate cu tehnologii speciale care ajuta la reducerea consumului de energie electrica.
 • Imbunatatiti calitatea aerului. Asadar, prin filtrarea aerului, vei scapa de praf si alti alergeni;
 • Reduceti riscul de aparitie a mucegaiului prin reducerea umiditatii din casa dvs.;
 • Dezumidificare – elimina condensul din casa;
 • Management la distanta. Temperatura dorita poate fi setata de la distanta folosind un smartphone. Astfel, cand ajungi acasa, vei avea temperatura dorita;
 • Perfect pentru trecerea de la sezonul cald la sezonul rece si invers.
 • Pentru cele mai bune rezultate, asigurati-va ca alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru spatiul dvs. de acasa si instalati-l corect de catre un expert in domeniu.
 • Pentru aerul conditionat cu o singura camera aveti nevoie de un singur sistem de aer conditionat split (o unitate exterioara si o unitate interioara), in timp ce pentru racirea sau incalzirea mai multor incaperi este recomandat sa alegeti Sisteme Multisplit (o unitate exterioara si mai multe unitati interioare, in functie de numarul de camere).

  somproduct.ro

  Te-ar mai putea interesa si

  One thought on “Cat curent consuma un aparat de aer conditionat

  1. Pingback: Cum alegi aparatul de aer conditionat - Ziarul Transilvaniei

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *