Cum alegi cea mai buna placa de indreptat parul

O placa de indreptat parul este unul dintre accesoriile de ingrijire personala pe care doamnele le pot gasi adesea ca o arma a sperantei impotriva buclelor nedorite, a parului rebel, a parului care nu este usor convins sa stea corect sau sa se umfle de fiecare data cand se usuca. In acest ghid, va vom arata criteriile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand faceti o noua achizitie si va vom oferi sfaturi traditionale.

Ideea de a indrepta parul cu ajutorul caldurii a aparut undeva la sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa ce incercarile anterioare de modelare au folosit substante chimice daunatoare. Beneficiind de avantajele energiei electrice, aparatele de indreptat parul au suferit o evolutie destul de rapida, primele modele folosind designul clestilor standardizat acum aparand la inceputul secolului XX.

Ce alegem: placa sau peria de indreptat parul?

Spre deosebire de peria de intrepatat parul, placa de indreptat parul este mai puternica si mai masiva, dar are dezavantajele sale. Dupa cum am mai precizat in  alte articole din categoria Ingrijire Personala despre periile de indreptat, trebuie sa alegi in functie de tipul de par, care este cel mai important criteriu, in functie de pricepere si de timpul disponibil.
 
Cel mai mare avantaj al aparatelor de indreptat parul este puterea. In timp ce periile concepute pentru aceasta operatie sunt potrivite doar pentru parul subtire sau normal, placile de indreptat sunt singurele perii care inmoaie parul gros si incretirea si buclele foarte groase. Acesta este probabil motivul pentru care aparatele de indreptat sunt mai populare in America de Nord sau de Sud si Africa, in timp ce periile sunt preferate in Europa sau Asia, deoarece parul gasit in aceste regiuni este de obicei subtire sau mediu.
 
Al doilea avantaj al placilor de indreptat este aspectul stralucitor al parului indreptat, ceea ce reprezinta avantajul temperaturilor ridicate pe care periile de indreptat incearca sa le compenseze prin diverse tehnici precum ionizarea.
 
Dezavantajul este deshidratarea mai pronuntata a parului, care poate fi compensata doar prin includerea si a unui vaporizator sau a unei placi de indreptat cu un design inteligent care minimizeaza pierderea de abur.
 

evomag.ro

O placa de indreptat are si dezavantajul ca incalzeste parul mai intens, ceea ce poate avea efecte daunatoare daca este folosita prea des, problema pe care periile de indreptat o evite cu succes. De asemenea, in cazul periilor, sunt mult mai putine accidente cauzate de suprafetele fierbinti, acestea fiind mai capabile sa separe zona activa de zona pe care o putem atinge.
 

Placa de indreptat parul – ce sa cauti

Toate placile indrepta parul, dar cele mai bune aparate de indreptat folosesc tehnologie avansata pentru a face acest lucru intr-un mod sanatos si eficient. Acestea pot fi destul de scumpe, asa ca este important sa alegi o placa de indreptat care sa reziste mult timp si sa fie potrivita tipului tau de par.
 
Pe langa faptul ca va deteriora parul, alegerea unei impletituri gresite poate duce la rezultate nesatisfacatoare. Pentru ca aparatele de indreptat parul arata la fel, mai jos detaliem criteriile pe care le poti folosi pentru a alege cea mai buna placa de indreptat pentru tine.
 

Materialul placii de indreptat parul

Majoritatea aparatelor de indreptat parul au elemente de incalzire din ceramica, titan, turmalina sau o combinatie a celor doua materiale.
 
Toate aceste materiale genereaza ioni negativi atunci cand sunt incalzite pentru a ajuta la netezirea, indreptarea si inchiderea cuticulei parului. Cu toate acestea, fiecare material este potrivit pentru un tip de par.
 
Dispozitive de indreptat ceramice Placile ceramice sustin temperaturi ridicate si distributie izoterma pentru stralucire si indreptare cu daune minime. Placile solide sunt mai scumpe decat placile acoperite numai cu ceramica, dar sunt mai rezistente la ciobire si dauneaza mai putin parului. Placile de par ceramice sunt ideale pentru majoritatea tipurilor de par, fie ca sunt subtiri sau groase.
 
Placile de titan ofera, de asemenea, temperatura ridicata si caldura constanta. Titanul produce mai multi ioni negativi decat placile ceramice. Pentru parul gros, sanatos, greu de indreptat, se recomanda o placa de par din titan. Daca ai parul subtire, foloseste placi de titan doar la cea mai scazuta temperatura.
 
Spre deosebire de titan si ceramica, turmalina in sine nu este folosita ca material de indreptat parul. Aceasta este o piatra semipretioasa care a fost zdrobita si apoi amestecata cu materialul de caramizi ceramice sau de titan. Turmalina este recomandata pentru parul aspru, deoarece reduce frecarea in timp ce indreapta parul pentru un finisaj foarte neted.
 
Cele mai simple si ieftine aparate de indreptat parul folosesc elemente de incalzire metalice. Acestea pot indrepta parul rebel, dar cu siguranta il vor deteriora. Tabla are temperaturi diferite de-a lungul suprafetei, ceea ce poate crea puncte fierbinti care va pot deteriora parul. In plus, nu sunt la fel de netede ca titanul sau ceramica, ceea ce creeaza o frecare suplimentara atunci cand le trageti prin par.
 
badabum.ro

 

Sistemul de hidratare

Aproape toate placile de indreptat sunt recomandate pentru parul uscat, deoarece temperaturile ridicate care pot fi atinse in timpul lucrului fac nesigura utilizarea pe parul umed sau incretit. Exista cateva modele de top disponibile pentru parul ud, dar sunt mai scumpe si mai mari pentru ca necesita o carcasa perfect etansa.
 
Compromisul este de a oferi o placa pentru sistemul de umidificare. Au un rezervor mic de apa si folosesc caldura placii pentru a hidrata parul in timpul utilizarii, oferind o mai buna eficienta de utilizare si un aspect mai placut si stralucitor parului proaspat indreptat.
 

Sistemul de control avansat

Pe langa treptele de putere care pot merge de la 1 la 5, placa de indreptat parul poate oferi si o varietate de functii. Cele mai importante dintre acestea sunt cronometrele pentru a preveni supraincalzirea parului (directa sau programata), indicatoarele de temperatura (pentru a monitoriza temperatura constanta) si oprirea automata (pentru a preveni evenimentele neplacute).
 

Sistemul de protectie

Producatorii au luat in considerare diverse masuri de siguranta pentru a preveni accidentele care pot fi cauzate de suprafete la fel de fierbinti ca suprafetele de faianta. Vom gasi modele in care placa are izolatie si capete reci, modele care se decupla automat dupa un timp si chiar modele care folosesc un accelerometru pentru a se opri atunci cand este coborata si reporneste imediat cand sunt ridicate.
 

Dimensiunea placii de indreptat parul

Placile de indreptat parul sunt de diferite dimensiuni. Daca ai parul lung sau des, alege o placa lata (cel putin 3-4 cm). Pentru parul scurt sau subtire, se recomanda o placa de indreptat mai mica de 2,5 cm.
 

Reglarea temperaturii

Controlul temperaturii Cautati placi de indreptat care ofera controlul temperaturii, mai ales daca parul este subtire, deteriorat sau tratat chimic. Caldura poate crapa si despica parul, asa ca este important sa-l controlati pentru a preveni efectele nedorite.
 
Cea mai buna placa de indreptat depinde in mare masura de tipul tau de par. Cunoasterea modului in care functioneaza aceste dispozitive te poate ajuta sa-l alegi pe cel mai bun care iti va oferi aspectul pe care ti-l doresti, fara a-ti deteriora sau rupe parul.
 

Sistemul de incalzire al placii de indreptat parul

Inca exista pe piata placi de indreptat parul foarte ieftine care folosesc elemente de incalzire din otel sau aluminiu, dar acestea trebuie evitate deoarece se incalzesc neuniform, dauneaza parului si provoaca arsuri.
 
Majoritatea aparatelor de indreptat parul folosesc ceramica pentru a oferi o eficienta superioara. Materialul este apreciat pentru ca se incalzeste uniform, retine caldura mai mult timp si radiaza energia stocata in spectrul infrarosu mai util. Unii producatori folosesc doar suprafete exterioare ceramice, altii folosesc mai multe straturi, iar cele mai bune modele folosesc placi realizate integral din ceramica.
 
Modelele mai scumpe folosesc elemente de incalzire cu turmalina. Turmalina complexa de silicat de aluminiu, bor, sodiu, magneziu sau calciu este amestecata intr-un compus ceramic pentru a oferi temperaturi de functionare mai ridicate si consistenta in eliberarea de stocare a energiei termice. Nu numai ca este mai eficient, dar va permite si sa obtineti un par stralucitor mai rapid, deoarece ionizarea ajuta la ruperea legaturilor de hidrogen despre care am discutat in introducere.
 
Unele modele de turmaline sunt vandute ca „panouri cu infrarosu”, care folosesc elemente de incalzire care, datorita formei si grosimii lor, emit caldura intr-un spectru electromagnetic mai ingust. Producatorii sustin ca pot proteja mai bine parul si ii pot oferi un aspect stralucitor, dar pana acum aceste afirmatii nu au fost sustinute de dovezi stiintifice concrete.
 
Aliajele de titan, sau aliajele de titan combinate cu ceramica, ofera cele mai ridicate temperaturi de functionare fara dezavantajele otelului sau aluminiului, dar sunt recomandate doar persoanelor cu experienta din cauza unui risc mai mare de deteriorare a parului.

cel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *