Cum alegi cea mai potrivita asigurare RCA

Asigurarea de Raspundere Auto RCA este una dintre putinele asigurari obligatorii din Romania si prima de acest gen. De aceea fiecare sofer are nevoie de asigurare RCA si, desi asigurarea RCA este conceputa pentru a compensa tertii pentru pierderile cauzate de asigurati, este important sa alegeti o polita care sa functioneze in favoarea lor.

De la un consultant Pint.ro, puteti gasi cotatii de asigurari RCA de la toate companiile de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti fi pe deplin informat. Numai dupa ce ai descoperit solutiile disponibile poti alege cea mai buna optiune in functie de nevoile tale si de masina pe care o detii.

In plus, la Pint.ro poti beneficia de consiliere gratuita, indiferent daca alegi sa aplici online sau la una dintre locatiile acestora.
 

Cand este necesara asigurarea RCA

Prin lege, soferii cu masini inmatriculate trebuie sa aiba asigurare auto RCA valabila.
 
Desi nu multi stiu acest lucru, asigurarea RCA este obligatorie si daca vehiculul este inmatriculat pe un drum public si parcat pe dreapta. Chiar daca o astfel de prevedere pare incorecta, potrivit ASF, „proprietarul trebuie sa aiba o asigurare RCA valabila pe toata perioada de inmatriculare/inmatriculare a autovehiculului, chiar daca acesta nu a fost folosit”. Intrucat este un vehicul abandonat, daca nu este parcat corespunzator, are potentialul de a lua foc sau de a parasi locul si de a deteriora alte vehicule.
 
Nu trebuie sa va implicati intr-un accident de circulatie sau sa va provocati daune masinii fara asigurare. Daca agentii de circulatie va opresc din orice motiv sa conduceti in trafic, va vor cere sa aveti asigurare RCA, chiar daca sunteti oprit pentru o inspectie de rutina sau pentru o incalcare rutiera.
 
Vestea buna este ca nu trebuie sa purtati polita cu dvs. Daca sunteti oprit pentru control, politia poate verifica la fata locului (prin site-ul AIDA) daca masina are asigurare RCA valabila. Daca apareti in baza de date ca asigurat, sunteti liber sa plecati.
 

pint.ro

Beneficii oferite de RCA Insurance

Platind o mica taxa pe care o stiti de la inceput, veti fi sigur ca veti plati o pierdere de valoare necunoscuta, care cu siguranta valoreaza mai mult decat pretul unei polite de asigurare si, in majoritatea cazurilor, va fi foarte dificil sau aproape imposibil. pentru a va recupera din propria dvs. platita in buget.
 
Indiferent daca loviti oameni, trafic, sau masini parcate, garduri sau stalpi de utilitati, polita RCA va scuteste de plata daunelor; responsabilitatea revine asiguratorului.
 
Chiar daca schimbi masina, poti pastra sistemul de bonusuri. Asadar, un consilier Pint.ro se va asigura ca istoricul dvs. este transferat catre noua companie de asigurari pe baza dovada a istoricului de daune ale vechii companii de asigurari auto si va puteti bucura de acelasi bonus – categorie malus de care beneficiati anterior, ceea ce poate insemna reduceri de pana la 50% (reducere maxima).
 
In plus, daca sunteti avariat intr-un accident, aveti dreptul de a inchiria o masina de aceeasi clasa sau mai mica in timp ce masina dvs. este intretinuta (in conformitate cu polita RCA) sau in timp ce compania de asigurari investigheaza accidentul. Conform reglementarilor interne, compania de asigurari este obligata sa plateasca chirie pentru fiecare 4 ore de munca pentru a avea dreptul la 1 zi de chirie.
 
Indiferent de canalul pe care il alegeti sa achizitionati asigurare RCA, puteti alege sa includeti servicii de facturare directa in contractul dvs. de asigurare. Daca esti suficient de ghinionist sa fii implicat intr-un accident de masina cauzat din vina altui sofer, serviciul de facturare directa te va scuti de procedurile complicate de a fi vinovat cu companiile de asigurari mai greoaie. Deci, daca sunteti avariat intr-un accident rutier in care este implicat o alta masina, va puteti repara masina la compania de asigurari la care alegeti sa faceti RCA. Compania dvs. de asigurari va recupera apoi dauna de la compania de asigurari RCA a soferului vinovat.
 

Diferenta dintre asigurarile RCA si CASCO

O polita RCA este o asigurare care va acopera pentru daune materiale si/sau vatamare corporala ca urmare a unui accident de circulatie. In schimb, CASCO este o asigurare auto optionala care acopera furtul (in intregime sau partial) si/sau deteriorarea (partial sau integral) a masinii tale din vina ta sau a unui tert, obiect, vehicul sau fenomen natural) . Puteti afla mai multe despre diferentele dintre cele doua polite de asigurare auto aici.
 

pint.ro

Cum sa alegi cea mai buna oferta RCA pentru tine

Cand cumparati asigurare RCA prin Pint.ro, aveti posibilitatea de a alege RCA care este cel mai potrivit pentru dvs. si masina dvs. si de a obtine oferte excelente de la toate companiile de asigurari de pe piata. De asemenea, in functie de nevoile tale, poti adauga si alti calareti la contractul tau de asigurare RCA, precum Pachetul RCA+, care include si o polita care te despagubeste ca sofer.
 
De asemenea, RCA obisnuit nu despagubeste soferii raniti. RCA+ face acest lucru pentru ca include si acoperire pentru cheltuieli medicale. Acopera orice tip de accident, chiar si accidente casnice sau de munca.
 
De asemenea, poti include o clauza de facturare directa in contractul tau de asigurare RCA, iar daca esti prejudiciat intr-un accident, poti face o reclamatie direct la propria companie de asigurari RCA, cu avantajul de a lucra direct cu o companie de asigurari pe care o cunosti si in care ai incredere. .
 
Daca alegeti o alta companie de asigurari, asa cum v-am spus mai sus, ne vom ocupa de transferul nivelului dvs. de pierdere bonus, astfel incat noua companie de asigurari sa va poata accesa istoricul.
 
La Pint.ro beneficiezi de flexibilitatea de a achizitiona online asigurare RCA direct de pe telefonul mobil pentru orice perioada cuprinsa intre 1 si 12 luni. Rețineți însă că, de regulă, dacă alegeți să achiziționați acoperire RCA pentru 12 luni, veți beneficia de o reducere substanțială a costului primei de asigurare.
 
Un alt beneficiu al achizitionarii unei asigurari RCA prin Pint.ro este ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la data expirarii, deoarece aceasta este preocuparea noastra si va vom anunta in avans cand expira asigurarea RCA.
 

Cum se calculeaza costul unei polite RCA

La Pint.ro, puteti afla costul primei dumneavoastra pe loc completand campurile necesare in calculatorul RCA disponibil aici. Veti primi la fata locului cotatii de la toate companiile de asigurari de pe piata si o veti alege pe cea care vi se potriveste. Daca ati ales o polita potrivita pentru dvs., puteti comanda online, puteti plati in siguranta cu cardul si puteti primi polita prin e-mail.
 
 
Ori de cate ori trebuie sa va verificati polita RCA, o puteti face in contul dvs. de client, indiferent unde va aflati. De asemenea, puteti imprima de acolo, daca doriti. De asemenea, puteti reinnoi din contul dvs. de client cu un singur clic.
 

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *