Cum alegi sutienul potrivit

Un sutien pentru fiecare ocazie, fie ca vrei sa fii ademenitoare, fata draguta din cartier sau sportiva care nu rateaza o alergare de dimineata. Exista sutiene cu intarire, dublate cu burete, si fara bretele sau miscare. Cu toate acestea, de multe ori purtam sutien de marime gresita. La ce sa fii atenta pentru a te asigura ca sutienul se potriveste perfect, vezi mai jos.

Banda elastica

Bretelele de sub sutien suporta cea mai mare parte a greutatii sanilor (aproximativ 80%). Ar trebui sa stea atat de strans incat sa nu se ridice spre spate. Daca stai in picioare, elasticul trebuie sa fie orizontal, adica paralel cu solul. Daca aluneca atunci cand te misti, sutienul tau este prea mare. Asa ca va rugam sa cititi eticheta inainte de a cumpara. Ai 75A sau 80B? Cifrele marcate inaintea literelor de la 70 la 100 reprezinta circumferinta masurata imediat sub san, fiecare numar in 5 cm.

Sfaturi:  Mai intai masoara-ti bustul inferior. Pana la 77 cm, ai marimea 75, pana la 82, 80. Si asa mai departe.

b-mall.ro

Cupele

Cupele trebuie sa acopere bine sanii. Deci, daca materialul este sifonat, sutienul este prea mare. Daca sanii se vad prin cupe, sutienul este prea mic. Pentru a calcula marimea corecta a sutienului, trebuie sa masurati si circumferinta sanului, deoarece aceasta marime determina marimea cupei. Rotunjiti trunchiul cu un centimetru la mamelon. Asigurati-va ca masuratorile nu sunt nici prea stranse, nici prea usoare. Noteaza numarul, apoi… foloseste calculatorul.

Sfaturi: Marimea cupei poate fi calculata cu urmatoarea formula: (circumferinta superioara, cm+2,5): 50. Rotunjiti la cel mai apropiat numar intreg. Rezultatele corespund literelor pe care le-ati gasit pe eticheta:
0 = AA, 1 = A, 2 = B.

zonia.ro

Bretelele 

Indiferent cat de largi sau subtiri, bretelele de umar pot sustine doar pana la 20% din greutatea sanului. Functia lor principala este de a modela sanii, adica de a ridica si de a echilibra sanii neuniformi. Aveti grija sa nu trageti prea strans bretelele pentru a ridica sanii; acestea trebuie reglate astfel incat elasticul sa fie la nivel in spate. Daca ridici si curelele sunt prea stranse, nu numai ca devin evidente punctele de presiune inestetice din umar, dar se pot dezvolta si dureri de spate.

Sfaturi: Sanii mai plini necesita mai mult sprijin; prin urmare, sutienele ar trebui sa aiba bretele mai puternice, de obicei mai largi.

Atentie! Chiar daca stii marimea sutienului tau, nu inseamna ca este potrivit pentru tine. De ce: Producatorii din diferite tari au interpretari diferite ale marimii cupei.
 

Consecintele purtarii unui sutien nepotrivit

Durerea de gat, deteriorarea posturala si ruptura de tesut conjunctiv sunt doar cateva dintre consecintele alegerii gresite a sutienului. Un sutien mulat modeleaza intreaga silueta.
hainedevis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *