Cum alegi un pavilion de gradina

Puteti crea un spatiu de relaxare foarte cald si privat in propria gradina, unde puteti petrece timp de calitate cu familia si prietenii. Aveti la dispozitie o gama de foisoare de gradina, pe care le puteti aranja in mai multe moduri, in functie de preferintele si nevoile dvs. De asemenea, pe langa aspectele estetice pe care le ofera, este important sa avem in vedere protectia pe care o ofera impotriva radiatiilor UV si precipitatiilor si perturbarilor daca alegem un model fix. Totusi, pentru a alege un model care sa raspunda nevoilor tale in timp si sa ofere cea mai buna rezistenta in timp, iti recomandam sa fii atent la mai multe informatii despre pavilioanele de gradina si modul in care sa le alegi in materialul pe care l-am pregatit.

Tipuri de pavilioane de gradina

In primul rand, trebuie sa stii ce tipuri de pavilioane de gradina sunt disponibile si care este cea mai buna solutie pentru gradina ta, in functie de caracteristicile fiecarui model. Prin urmare, distingem urmatoarele categorii:

 

Pavilion de gradina cu structura usoara 

Datorita greutatii sale reduse, poate fi mutat cu usurinta dintr-o parte in cealalta a gradinii. Partea interesanta a acestei categorii se refera la posibilitatea de a livra produse chiar si in perioada sarbatorilor. In plus, are o forma de cort care poate fi strans cu usurinta si deschis ocazional atunci cand este necesar.
 

Pavilion de gradina robust 

Este o varianta a unui pavilion fix, cunoscut si sub numele de pergola. Are o constructie robusta si este suficient de durabila pentru a face fata cu succes vremii. Poate fi mai scump decat categoria anterioara, dar durabilitatea este de neegalat.
 

Pavilion de gradina tip marchiza/copertina

O solutie foarte populara a multor cumparatori, structura este foarte usoara, ceea ce inseamna si o instalare usoara. Unele modele trebuie montate pe peretele casei sau variante de sine statatoare.
 

Pavilion de gradina tip umbrela

Are forma unei umbrele supradimensionate si are la baza acelasi principiu ca si copertina. Isi pot schimba forma in functie de directia soarelui, astfel incat sa fii protejat pe tot parcursul zilei.
 

Structura rezistenta a pavilionului de gradina

Trebuie sa alegeti un model care ofera cea mai puternica structura pentru a face fata oricaror conditii si de ce sa nu fie o achizitie pe termen lung. In acest sens, exista doua variante: pavilionul cu cadru din aluminiu si cadru din otel. Desigur, exista si modele care combina cele doua materiale — de exemplu, pot avea bare superioare din aluminiu si bare inferioare din otel.
 

Pavilion de gradina cu cadru din aluminiu

Usor de transportat sau mutat, deoarece aluminiul este un material usor, principalul avantaj al acestei categorii este usurinta sa de asamblare si dezasamblare. Aluminiul este, de asemenea, rezistent la rugina si are o durata de viata lunga. Un cadru din aluminiu, in schimb, este mai susceptibil la vanturi puternice, tocmai pentru ca este usor si chiar risca sa se indoaie usor.
 

Pavilion de gradina cu cadru de otel

Ofera rezistenta si durabilitate, otelul este un metal mai greu care poate face fata cu succes vantului puternic si ploii abundente. Cu toate acestea, pot fi mai dificil de asamblat in comparatie cu clasa anterioara. De asemenea, nu este un metal rezistent la coroziune si poate rugini daca nu este ingrijit corespunzator.
 

Materiale pentru acoperisul unui pavilion de gradina

 
Un alt aspect la care ar trebui sa fii atent este materialul din care este realizata copertina. In principiu, este mai bine sa te concentrezi pe variante care ofera protectie UV si rezistenta la apa. In plus, unele modele de pavilion au plase de insecte atasate de copertine.
 
Exista mai multe tipuri de materiale din care poate fi realizata copertina, insa este important sa verificati densitatea materialului pentru a-l face cat mai mare. In general, indiferent de materialul pe care il alegeti, densitatea este strans legata de rezistenta copertinei.
 

Copertina din poliester

Ofera rezistenta buna la intemperii si este foarte durabila. Poliesterul, pe de alta parte, este rezistent la ploaie, dar odata ce materialul se uda foarte mult, in interior pot aparea scurgeri de apa. De asemenea, desi ofera un anumit grad de protectie impotriva radiatiilor UV, nivelurile sale nu sunt cele mai ridicate. Deci un pavilion cu copertina din poliester ramane solutia cea mai accesibila pentru orice buget.
 

Copertina din polietilena 

Este un material durabil folosit in mod obisnuit pentru foisoarele semipermanente de gradina. Protectie impotriva precipitatiilor si radiatiilor UV. Este recomandat sa alegeti un pavilion de gradina cu acoperis din polietilena, care a fost tratat cu o substanta speciala care face materialul impermeabil.
 

Copertina de vinil

Acest tip de pavilion are de fapt un acoperis din poliester si un baldachin acoperit cu vinil. Spre deosebire de poliesterul obisnuit, aplicarea vinilului peste poliester face ca materialul sa fie mai rezistent la ploaie si radiatiile UV. In plus, unele tipuri de vinil sunt si rezistente la foc. Chioscurile de vinil, pe de alta parte, sunt mai grele decat chioscurile din poliester sau polietilena, ceea ce le face mai usor de impachetat si expediat.
 

Design Pavilion

Designul pavilionului pe care il alegeti joaca, de asemenea, un rol important in amenajarea gradinii dumneavoastra dupa gustul si preferintele dumneavoastra. Poti alege dintre steaguri hexagonale, patrate sau dreptunghiulare, in functie de preferinta si de spatiul de care dispui. De asemenea, dimensiunea pavilionului trebuie luata in considerare cu atentie, mai ales daca gradina nu este foarte mare.
 
In plus, culorile steagurilor trebuie luate in considerare si analizate cu atentie. Culorile mai inchise pot fi mai rezistente la pete, dar pot provoca un oarecare disconfort in zilele toride de vara. Desigur, acest lucru poate fi compensat de sistemele de ventilatie sau de racire. La urma urmei, totul se reduce la preferintele fiecaruia si la cat de confortabil se simte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *