Cum sa alegi costumul barbatesc potrivit

Creatorii de moda renumiti si artistii sunt de acord: „Nu moda conteaza, ci stilul.” Si stilul, in primul rand, se refera la cat de priceput un barbat poate alege dintr-o multitudine de lucruri la moda ceea ce i se potriveste din orice unghi. Pentru a determina corect lungimea unui blazer, trebuie sa te ridici si sa cobori bratele. Pentru persoanele de inaltime medie, lungimea optima a sacoului este considerata a fi la inceputul degetului mare. Asadar, pentru un barbat inalt, trebuie aleas un sacou cu maneci mai lungi, iar pentru un barbat de inaltime medie, sa se aleaga un sacou cu maneci mai scurte.

Cum sa alegi costumul barbatesc potrivit

Ar trebui sa va ganditi la cumpararea unui costum ca pe o investitie, nu ca o impunere, este singura piesa vestimentara care este considerata formala, deoarece isi are originea in regatele europene ale secolului al XVI-lea si a evoluat in imbracamintea pe care o cunoastem cu totii astazi. Dar ce ar trebui sa stii daca vrei sa cumperi ceva care intr-adevar intruneste cerintele? Aici oferim un ghid simplu pentru a gasi costumul perfect.
 
Avand o mare varietate de materiale, croi si stiluri din care sa alegi, este normal sa te simti coplesit cand faci cumparaturi pentru un costum. Acest lucru depinde de obicei de preferintele tale personale, precum si de tipul tau de corp. Inca nu sunteti sigur de unde sa incepeti? Consultati ghidul nostru de mai jos pentru a descoperi ce vi se pare cel mai bine. Atunci cand alegeti tesaturile disponibile, luati in considerare scopul costumului.

epantofi.ro

Stiluri de costume barbatesti

Cunoasterea diferitelor stiluri de costume nu numai ca va va ajuta sa evaluati care dintre ele doriti, dar va va ajuta si sa aveti o baza pentru a comunica vanzatorilor ceea ce aveti nevoie atunci cand cumparati.
 
Toate acestea, indiferent de detalii, precum culoarea, modelul, materialul sau numarul de nasturi. Fiecare dintre aceste optiuni are propriile sale caracteristici.
 

Costume casual

In trecut, cel mai important era sa facem distinctia intre costumele formale si costumele casual, deoarece, desi ambele sunt costume, sunt diferite si au intrebuintari diferite.
 
Costumele casual sunt confectionate din bumbac, poliester (cu unele fibre naturale), catifea si alte tesaturi. Fabricate din aceste materiale, sunt confortabile si usor de utilizat si se combina bine cu modele indraznete sau culori puternice. Asadar, daca iti doresti un costum moale, opteaza pentru culori uni sau imprimeuri discrete si va fi mai usor sa le combini in urmatoarele cateva sezoane.
 

Costum de ocazie (formal)

Pe de alta parte, o rochie formala de inalta calitate este realizata din 100% lana si, desigur, pot exista combinatii precum lana/casmir, lana/matase etc., care sunt in general tesaturi de inalta calitate. Acestea sunt tesaturi in culori sobre sau discrete. Fibrele precum lana sunt alese pentru costume deoarece firele sunt mai fine, oferind o vizibilitate mai buna si o cadere mai buna decat fibrele folosite la costumele casual.
 
Intr-un costum formal de lana, aflam ca eticheta scrie SUPER 100, 110, 150, 200 si se refera la finetea firului, iar numarul indica cate fire sunt intr-un centimetru patrat de tesatura; cu cat numarul este mai mare, cu cat firul este mai strans.Bine, dar asta nu are nicio legatura cu calitatea, pentru ca un 110 nu poate fi mai bun decat un 100, importanta acestui numar este ca cu cat este mai mare, cu atat este mai fin, cu atat materialul va fi mai bun. toamna. Retineti ca costul costumului poate creste usor.
 
Sugestiile pentru costume formale sunt albastre sau gri, usor de asortat si formale (deoarece negrul este considerat o culoare pentru evenimente sau ocazii formale) in SUPER 120 sau 150 deoarece este un costum confortabil si durabil.

answear.ro%20

Tipuri de croiala pentru costume barbatesti

In timp ce croiala celor doi este similara, costumul casual are o croiala mai prietenoasa cu corpul si un design mai modern decat costumul formal, dar cele doua se bazeaza de fapt pe trei stiluri de costum:


Croiala englezeasca

  • Umerase discrete sau fara umerase;
  • Ajustare moderata a taliei;
  • Buzunare cu clapa;
  • Doua deschideri pe spate.
Este o piesa traditionala, este un clasic pentru un costum, intrucat cele doua deschideri din spate il fac sa se potriveasca mai bine in talie, facandu-te sa pari mai inalt si mai slab, dar aceasta croiala este una dintre cele mai potrivite ajustari.


Croiala americana

  • Umerase discrete
  • Talie dreapta
  • Buzunare cu clapa
  • O singura deschidere in spate
Desi este un intermediar intre croitoria engleza si cea italiana, facandu-l mai confortabil si mai casual, este un costum mai putin stilizat si ofera o silueta mai boxy.
 
Recomandarea noastra pentru costumul perfect este croiul englezesc intrucat este confortabil si stilat, fie el formal sau casual, este si cel mai adaptabil la corp cu ajutorul unui croitor.


Croiala italiana

  • Umerase marcate;
  • Prins de talie;
  • Fara buzunare cu clapa;
  • Nicio deschidere pe spate.
Este o croiala care accentueaza talia mica si creeaza silueta triunghiului inversat pe care multi o cauta. De asemenea, ofera o imagine a unei persoane puternice. Dezavantajul este ca nu exista deschidere din spate care sa afecteze libertatea de miscare.
 

Tesatura costumului barbatesc

Pentru un costum care este purtat in mod regulat, luati in considerare un amestec de lana, deoarece tesatura va fi mai durabila, cum ar fi un amestec de lana si poliester.
 
Pentru ocazii mai formale, poti cauta 100% lana, aceste fire sunt mai fine si arata mai luxoase si sunt cele mai bune atunci cand sunt purtate mai putin.
 
Poliviscoza – o alegere populara pentru cei care cauta un produs la un pret mai mare la un pret avantajos. Aceasta este o tesatura durabila, in general confortabila si sportiva.
 
Catifea – de fapt o combinatie de materiale; matase, bumbac si nailon. Prima impresie este ca este luxos si poate fi perfect daca iti doresti un sacou pentru uz zilnic.
 
Cu toate acestea, exista si dezavantaje. Deoarece contine nailon, nu este cel mai respirabil material. Aceasta inseamna ca aceste costume de catifea sunt mai potrivite pentru vremurile mai reci.
 
Poliester – materialul a intrat cu siguranta in ochiul publicului mai frecvent in ultimii ani. Poliesterul este fabricat din material sintetic si calitatea acestuia este, fara indoiala, mult mai scazuta decat alternativele naturale.
 
Adesea, poliesterul este combinat cu ceva similar cu lana, deoarece producatorii incearca sa mentina costurile scazute. Prin urmare, este intotdeauna o optiune buna pentru oricine are un buget redus.
 
Exista si factorul de riduri, iar costumele din acest material nu vor respira. Din acest ultim motiv, costumele din poliester nu trebuie purtate niciodata pe vreme calda. Daca te uiti la acest material, macar incearca sa cresti cantitatea de lana care se leaga de el.
 
Aceste piese vestimentare sunt de obicei folosite pentru evenimente ocazionale – majoritatea oamenilor se tem sa aleaga acest material pentru evenimente formale.
 
Matasea – urmatorul pe lista noastra in comparatie cu materialul anterior este matasea. In mod curios, aceasta este proteina animala pe care moliile o folosesc pentru a-si construi coconii.
 
Avand in vedere acest lucru, nu este surprinzator sa auzi ca matasea este mult mai scumpa, dar in acelasi timp este o tesatura luxoasa. Matasea este una dintre cele mai respirabile tesaturi din punct de vedere al proprietatilor, ceea ce inseamna ca se comporta bine la diferite temperaturi. De exemplu, ajuta corpul sa retina caldura daca este rece si ii permite sa se disipeze daca temperatura creste.
 
Unii ar putea crede ca matasea este prea extravaganta pentru evenimentele informale, dar pentru orice altceva este cu siguranta ideala. Poate fi folosit pe tot parcursul anului, iar materialul este perfect pentru fiecare tip de corp.
 
Bumbacul – aceasta este una dintre cele mai populare tesaturi in imbracaminte si, din nou, este derivata in mod natural. Mai exact, provine din fibre vegetale, iar rezultatul final este ca este respirabil si se potriveste perfect corpului tau.
 
Dezavantajul bumbacului este ca este un material predispus la riduri. Cu toate acestea, bumbacul este un material care se potriveste cu majoritatea tipurilor de corp si este suficient atat pentru lucru, cat si pentru evenimente semi-formale. De obicei, nu este potrivit pentru vreme rece, dar este potrivit pentru toamna, primavara si vara.
 
Inul – pentru cei care cauta un costum de vara, inul este adesea o alegere buna. Este unul dintre cele mai usoare materiale, asa ca este racoros in lunile mai calde.
 
Desigur, are si capcanele sale. Se sifoneaza usor, ceea ce inseamna ca este o tesatura care necesita o ingrijire speciala. Este, de asemenea, o tesatura potrivita pentru tipurile de corp mai mari.

modivo.ro/

Culoarea costumului barbatesc

Culoarea unui costum isi schimba foarte mult functia, dar nu exista un raspuns corect pentru alegerea unei culori. Fiecare barbat ar trebui sa poarte cel putin trei costume: negru, bleumarin si gri.
 
Negrul este cea mai formala tinuta pe care o poti purta la o nunta sau o inmormantare, dar poate parea putin prea sobra in alta parte. In cea mai mare parte, costumele negre pot fi schimbate cu costume bleumarin care sunt la fel de formale, dar mai versatile si pot fi purtate aproape oriunde.
 
Un costum gri este potrivit pentru toate anotimpurile deoarece este o culoare neutra si poate merge cu aproape orice din garderoba ta. Ramaneti la aceste culori vibrante si nu veti da gres.
 
De asemenea, un barbat indraznet poate avea nevoie de un costum indraznet. Desi poate fi mai pretentios, asta nu inseamna ca incercarile ar trebui evitate cu totul. Culorile si imprimeurile indraznete pot face parte din repertoriul dvs., echilibrate cu alte piese. Tinutele colorate sunt, de asemenea, o modalitate usoara de a exprima stilul.
 
Atunci cand alegeti o culoare, cel mai bine este sa ramaneti in intervalul neutru: bleumarin, crem, maro sau chiar verde inchis. Poti alege sa porti un sacou colorat cu pantaloni negri sau gri. Imbracamintea atractiva nu ar trebui sa scada de la rafinament. Amintiti-va, purtarea unui costum indraznet ofera echilibru si incredere.

Lungimea pantalonilor

Lungimea pantalonilor depinde si de inaltimea barbatului. Daca pantalonii de costum sunt prea scurti, intregul costum va arata neglijent si dezordonat. Exista o singura regula: marginile pantalonilor ar trebui sa cada liber peste pantofi, dar in acelasi timp sa creeze o anumita cuta in fata. Doar alegand costumele barbatesti in functie de parametrii fizici vor arata elegant. Daca esti inalt si zvelt si bine proportionat, atunci un costum semimontat este ideal pentru tine. Daca aveti o anumita plenitudine, atunci este recomandat sa alegeti un costum cu croiala dreapta.

Cum sa alegi un costum in functie de tipul tau de corp

Barbatii vin in toate formele si dimensiunile si pentru fiecare barbat, exista tesaturi si stiluri care functioneaza cel mai bine pentru acel tip de corp. Un barbat trebuie sa-si cunoasca tipul specific de corp inainte de a putea purta un costum care i se potriveste si sa arate cel mai bine. Exista stiluri vestimentare pentru fiecare tip de corp. Aici, discutam trei tipuri tipice de corp masculin: inalt, scund si indesat.
 
Tipul de costum care vi se potriveste cel mai bine. Afla care este bun pentru tine!
 
Este timpul sa alegi un costum pentru o ocazie speciala? Ceremonii de absolvire, nunti, intalniri importante sau doar pentru aspectul ideal la locul de munca sau evenimente sociale. Spre deosebire de femei, noua, barbatilor, ne place simplitatea, cu toate acestea, este important sa stim cum sa alegem un costum pe baza atributelor noastre fizice precum inaltimea si marimea. Aceste sfaturi generale va vor ajuta cand faceti cumparaturi si va vor oferi o idee mai clara despre ceea ce ar trebui sa cautati in magazinul dvs.
 
Alegerea unui costum bun din punct de vedere al texturii, culorii si designului iti permite sa accentuezi aspectele pozitive ale corpului tau si sa le maschezi pe cele mai putin dorite. Analizeaza-ti corpul, uita-te in oglinda si defineste atributele pe care le vrei si pe care nu le plac.
 

Costume pentru barbatii de statura mica

Ce va avantajeaza
  • Pantalonii nu sunt prea lati, iar fundul este cam ingust;
  • Buzunarele cu clapa va modeleaza silueta, deoarece va vor face sa arati mai inalt;
  • Un sacou cu doi nasturi pe masura ce se intinde si scoate camasa in evidenta;
  • Expuneti cel putin un cm din manseta camasii in afara manecii sacoului – va va oferi iluzia de brate mai lungi;
  • Cravata subtire;
  • Pantofi cu putin toc, acest lucru va va mari vizual proportiile corpului.

Ce nu va avantajeaza

  • Sacoul lung care te va face sa arati mai scund;
  • Cravata lata si linii orizontale;
  • Curele late, pentru ca vizual creezi o linie de culoare care imparte conturul.
 
Barbatii scunzi sunt mai bine sa poarte sacouri care maximizeaza inaltimea. Cel mai bine este sa porti un sacou cu un nasture sau doi, care creeaza o forma de „V” mai lunga pentru trunchiul lor.
 
Persoanele scunde ar trebui sa opteze pentru un blazer cu buzunare laterale, deoarece acest lucru va atrage atentia privitorilor si va crea iluzia de inaltime.
 
Evitati sacourile cu trei nasturi. Buzunarele fara clapete le vor oferi persoanelor scunde o silueta curata si vor adauga inaltime. Cautati sacouri bomber.
 

Costume pentru barbati inalti

Oamenii din aceasta categorie au problema opusa de a fi scunzi si, prin urmare, – surpriza, surpriza – solutia opusa. Mai exact, scopul este de a sparge spatiul larg dintre cap si degetele de la picioare.
 
Barbatii inalti ar trebui sa opteze pentru un sacou cu trei nasturi. Al treilea nasture se potriveste inaltimii tale – spre deosebire de un costum cu doi nasturi, iti alungeste trunchiul.
 
Manecile sacoului pot fi purtate putin mai lungi pentru a scurta bratele si pentru a permite privitorului sa priveasca inainte. Tivul sacoului poate fi putin mai lung pentru a minimiza picioarele mai lungi.
 
Barbatii inalti care nu poarta vesta ar trebui sa evite sacourile cu nasturi pentru a minimiza lungimea trunchiului si ar trebui sa opteze pentru sacouri cu una sau doua gauri.
 
Buzunarele vor forma o linie orizontala si vor ajuta la minimizarea inaltimii. Cautati paltoane lungi.
 

Costume pentru barbati robusti

Acesti barbati au talie mai mare si au nevoie de sacouri pentru a reduce greutatea, accentuandu-si in acelasi timp trasaturile verticale. Purtati un sacou cu un nasture sau doi, deoarece creeaza un trunchi mai lung si ochii privitorului se adapteaza in consecinta.
 
Barbatii robusti au nevoie de mai mult spatiu pentru sacou. Un sacou cu sase nasturi echilibreaza greutatea unui barbat in timp ce sculpteaza o silueta mai lunga de la umar pana la talie; opteaza pentru buzunare fara clapete pentru a evita liniile orizontale.

ccc.eu/ro/%20

Ghid de masurare a costumelor barbatesti

Indiferent cat ar costa, un costum care nu se potriveste, fie ca este prea stramt si legat sau prea mare pentru a arata voluminos si ciudat, nu va arata niciodata bine. Marimea potrivita este cheia pentru alegerea unui costum.
 
Determinarea marimii potrivite poate fi o provocare, dar merita efortul de a evita disconfortul in timp ce porti un costum. Iata principalele lucruri de retinut:
 
Umeri – Umerasul trebuie sa fie plat si nu trebuie sa se extinda dincolo de umeri. Cusatura umarului trebuie sa se intalneasca cu cusatura manecii, iar bratele sa se intalneasca cu umerii. Daca cusaturile care leaga aceste parti ale sacoului sunt ascunse sau indoite, nu va arata bine.
 
Lungimea sacoului – Spatele varfului trebuie sa cada confortabil intr-o linie dreapta, cu marginea inferioara curgand peste varful curbei formate de solduri, dar nu mai mica decat cusatura. Nu va aplecati sau cadeti si aplecati. Ar trebui sa puteti flexi degetele pe partile laterale ale sacoului, deoarece bratele atarna in jos vertical.
 
Lungimea mansetei – Aceasta nu trebuie sa coboare sub baza degetului mare. De fapt, in mod ideal, ar trebui sa arate la aproximativ jumatate de inch de la camasa peste manseta sacoului.
 
Inchiderea – Sacoul trebuie sa se potriveasca perfect pe sectiunea mediana, dar nu atat de stransa incat nasturii sa para incomozi.
 

Cum sa masori un costum

Pentru croitorii care au deja un sablon de masurare pentru a se asigura ca se potriveste intotdeauna. Dar daca esti singur si ca 90% dintre oameni nu au un croitor personal, este important sa stii sa masori pentru un costum. Invatarea sa masori costumele este esentiala daca nu ai de gand sa cumperi un costum personalizat de la un croitor (ei vor face munca grea pentru tine). Masurati-va folosind instructiunile de baza de mai jos si utilizati ghidul de masurare a costumului pentru a va asigura ca cumparati marimea corecta.
 
Inainte de a incepe, ai nevoie de un centimetru si de un prieten care sa te ajute cu masuratorile. Acest lucru este ideal daca purtati o camasa sau un tricou si o pereche de blugi cand luati masuratori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *