Cum sa economisesti bani intr-un mod eficient

Problemele de gestionare a banilor devin din ce in ce mai frecvente in grupa noastra de varsta, fie ca vorbim despre adolescenti, adulti sau varstnici. Acest lucru se datoreaza lipsei de educatie financiara care este esentiala pentru o viata echilibrata.

In general, romanii nu au o minte orientata economic si asta se poate datora si pentru ca multi au multe neajunsuri in copilarie, pe care la maturitate simt nevoia sa le compenseze prin diverse achizitii. Aceste aspecte sunt greu de realizat deoarece nu multi oameni au inteligenta emotionala pentru a realiza cum simt si ce simt.

vivacredit.ro

Cum sa economisesti bani?

In primul rand, este necesar sa lucrati la mentalitatea pe care o aveti si sa o lustruiti astfel incat sa fie orientata spre achizitii gandite. Trebuie sa vrei cu adevarat sa-ti schimbi stilul de viata. Daca esti impins din spate de altii si nu vrei sa faci o astfel de schimbare, cu siguranta nu vei reusi.
 
Deci, dupa ce te-ai asigurat ca te-ai hotarat sa-ti imbunatatesti finantele, trebuie sa fii constient de care este relatia ta cu banii. Esti o persoana care este multumita cand primesti bani si regreta cand cumperi scump? Esti cumparatorul compulsiv care cauta mereu recompense pe care sa ti le ofere?
 
Fie ca esti cineva care se lupta sa scoata bani din buzunar sau cineva care pare sa nu se opreasca niciodata de la cumparaturi, ar trebui sa stii ca cel mai plin de satisfactii stil de viata se afla undeva la mijloc. Echilibrul este cheia succesului in toate domeniile vietii.
 
Apoi, va recomandam sa incepeti sa va urmariti cheltuielile pentru a vedea exact cat aveti nevoie in fiecare luna. Odata ce iti dai seama cat cheltuiesti de obicei, trebuie sa incepi sa elimini ceea ce nu este necesar.
 

george.bcr.ro

O noua tehnica de economisire, reprezentata de tehnica 20/50/30, va arata exact cum sa va distribuiti venitul. Asadar, 20% din bani trebuie sa mearga catre un fond de economii, 50% din venituri trebuie folosite pentru satisfacerea nevoilor (hrana, utilitati etc.), iar 30% din buget trebuie folosit pentru indeplinirea dorintelor.
 
Chiar daca la inceput observi ca procentul de 30% nu este suficient pentru a-ti lua vacanta pe care ti-o doresti, nu trebuie sa te descurajezi. In primul rand, puteti indeplini cateva dorinte mai putin costisitoare, cum ar fi o pereche noua de pantofi, o masa la un restaurant dragut, un bilet la concert.
 
In timp, dilema „cum sa economisesti bani” nu va mai exista si vei avea destui bani pe care ii poti cheltui dupa bunul plac. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca exista nenumarate situatii de criza care pot aparea de-a lungul vietii, cum ar fi somajul sau nevoile medicale costisitoare.
 
Va recomandam sa va asigurati ca aveti economii care va pot ajuta in aceste vremuri deloc placute.
 
Acum, ca ai o imagine mai clara despre cum este incuviintarea, tot ce ai ramas este sa pui in practica ceea ce ai invatat. Odata ce incepi sa-ti pui banii deoparte, te vei simti mai in siguranta si mai linistit.
 

credius.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *