De ce închirierea unei imprimante A3 sau A4 este mai bună decât achiziția?

Când vine vorba de imprimante, fiecare companie trebuie să ia o decizie dacă închiriază sau achiziționează o imprimantă A3 sau A4.

Această decizie implică o analiză atentă a nevoilor, costurilor si beneficiilor pe termen lung.

Fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje, dar închirierea imprimantelor tinde să fie o soluție mai flexibilă pe termen lung.

Acest articol vă prezintă argumentele în favoarea închirierii unei imprimante A3 sau A4, cu accent pe economiile financiare, conveniență, eficiență și din acest motiv este o opțiune potrivită pentru afacerea dumneavoastră.

Argumente în favoarea serviciilor de închiriere imprimante A3 sau A4:

  1. Economiile financiare.
  1. Prețul de achiziționare: Cumpărarea unei imprimante de calitate implică o investiție inițială semnificativă, spre exemplu Kyocera Ecosys P4060dn are un preț de peste 20.000 de lei , în timp ce închirierea elimină acest cost și permite alocarea resurselor financiare pentru alte aspecte ale afacerii. Comparativ cu costul de achiziție, închirierea unei imprimante presupune un preț mult mai mic pe termen scurt și acest lucru vă permite să investiți mai mult în alte domenii care pot aduce un ROI mai mare.
  2. Costurile de întreținere și reparație: În cazul închirierii, costurile de întreținere și reparație sunt incluse în prețul lunar. Acest lucru reduce cheltuielile neașteptate. De asemenea, furnizorul se va ocupa de înlocuirea consumabilelor precum tonerele/ cerneala și piesele si va repara defecțiunile care pot apărea.
  3.  Închirierea oferă predictibilitate financiară: Faptul că furnizorul se ocupă de reparații și de consumabile reduce semnificativ probabilitatea fluctuațiilor de factură. Dumneavoastră plătiți un preț fix lunar pentru echipament plus depășirile numărului de pagini lunare. Chiar și depășirile de pagini au costuri foarte mici, cu un preț în jur de 0.011 euro fără TVA per pagină, chiar și cu 100-200 de pagini depășite, diferențele ar fi de maxim câțiva euro.
  4. Conveniență și eficiență.
  1. Suport tehnic și depanare rapidă: Atunci când închiriați o imprimantă, furnizorul vă oferă suport tehnic și depanare rapidă în caz de probleme, fără costuri suplimentare. Acest lucru asigură o funcționare neîntreruptă a echipamentului și reduce timpul de inactivitate care poate afecta productivitatea afacerii dumneavoastră.
  2. Scăderea costurilor de energie electrică: Imprimantele moderne sunt proiectate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce înseamnă că închirierea unei imprimante mai noi poate reduce costurile de energie electrică ale afacerii. În plus, furnizorii de închiriere pot oferi opțiuni de echipamente cu funcții de economisire a energiei, cum ar fi oprirea automată a alimentării cu energie electrică în timpul inactivității sau modul de hibernare.
  3. Imprimare în siguranță și securitate a datelor: Închirierea de imprimante poate include caracteristici suplimentare de securitate pentru a proteja datele confidențiale ale afacerii dumneavoastră. Acestea pot include criptarea datelor, autentificare a utilizatorilor sau ștergerea automată a datelor din memoria imprimantei.
  4. Managementul centralizat al echipamentelor: Furnizorii de închiriere pot oferi servicii de gestionare centralizată a imprimantelor, ceea ce face mai ușor pentru afaceri să monitorizeze și să gestioneze echipamentele de la un singur punct. Acest lucru poate reduce timpul și efortul necesare pentru a urmări echipamentele și pentru a menține în bună funcționare și poate oferi informații utile despre utilizarea și costurile de imprimare.
  5. Acces la imprimante de calitate superioară: Închirierea de imprimante permite afacerilor să aibă acces la imprimante de calitate superioară și cu funcții avansate, cum ar fi imprimare duplex, imprimare color, care duc la creșterea productivității și calitatea lucrărilor imprimate.

III. Concluzii.

Având în vedere argumentele prezentate, închirierea unei imprimante A3 sau A4 este o soluție mai avantajoasă decât cumpărarea, atât din punct de vedere financiar cât și din perspectiva flexibilității. 

Prin închiriere, afacerea ta beneficiază de echipamente moderne și performante, cu costuri predictibile si fără investiții inițiale. 

Închirierea imprimantelor de la brand-uri recunoscute, precum Konica Minolta, Canon, Brother, Xerox și Epson, asigură că vei beneficia de tehnologie avansată și un serviciu de înaltă calitate. 

Acest furnizori se angajează in mod constant să îmbunătățească și să inoveze produsele și serviciile lor.

În concluzie, alegerea de a inchiria imprimante A3 sau A4 pentru afacerea ta poate aduce numeroase beneficii pe termen lung și poate oferi un avantaj competitiv într-un mediu de afaceri în continuă evoluție. 

Companiile care cumpără și nu închiriază pun presiune în exces pe resursele financiare și dacă achiziționează un echipament de peste 2500 de lei fără TVA îl amortizează în 5 ani pe când factura de închiriere este integral deductibilă lunar.

PrintingMall.ro vă oferă spre închiriere imprimante A3 și A4 de la o gamă largă de furnizori cu pagini incluse în contract, suport tehnic inclus și aparat la schimb pe perioada reparației, toate la prețuri accesibile. 

Puteți să folosiți filtrele de pe site pentru a găsi aparatul dorit în funcție de specificații sau ne puteți contacta și un consultant specializat vă poate oferi sfaturi pentru a alege echipamentul care vi se potrivește.

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *