De ce platformele marketplace sunt atat de importante

Comertul electronic a devenit elementul vital al multor comercianti cu amanuntul din Europa, care au fost fortati sa-si inchida portile in timpul pandemiei de COVID-19. Asa ca nu este surprinzator faptul ca piata online se extinde rapid si industria continua sa creasca, comerciantii care incep sa listeze rapid produse si sa testeze vanzarile pe cat mai multe piete posibil de la pandemie. ca strategie multicanal.

Prin urmare, studiile de piata pe piata arata o crestere rapida de 81% in trimestrul patru al anului 2020.

Conform Indexului pietei intreprinderilor din 2021 al Mirakl (cea mai mare si mai cuprinzatoare analiza a datelor de piata terta parte din industrie), aceasta arata ca cresterea numelui de domeniu este mai mult decat dublu fata de media industriei de comert electronic.

Partenerul nostru de la easySales – echipa care a dezvoltat o platforma accesibila si unificata de gestionare automata si centralizare a evenimentelor pe marketplace-urile populare, a observat o pondere semnificativa a vanzarilor pe piata din Romania (eMag, Vivre, Elefant, cel, okazii) a crescut semnificativ pe parcursul desfasurarii. campanie, comparativ cu nivelul comenzilor de pe site-ul propriu. Daca ponderea medie a comenzilor procesate din piata este de 60% in luni fara evenimente speciale, aceasta creste la 70% in timpul evenimentului.
 
Acest articol va va ajuta sa intelegeti de ce marketplace-ul este atat de valoros pentru comerciantii cu amanuntul online, va va arata ce solutii rapide de vanzare online de produse si de vanzare pe piata exista si cum sa va automatizati afacerea pe piata.
 

Cum avantajeaza marketplace-ul afacerea dvs.?

Unele beneficii potentiale pot include:
 
 • Oferiti canale suplimentare pentru a va comercializa si vinde produsele;
 • O astfel de platforma va ofera costuri de marketing mai mici in comparatie cu alte canale de vanzare;
 • Creati noi oportunitati de vanzari in strainatate;
 • Popular in randul clientilor datorita varietatii mari de produse si le ofera o modalitate convenabila de a compara preturile si produsele dintr-o singura sursa;
 • A fi parte a unui marketplace creeaza incredere intre cumparatori si vanzatori
 • Recenziile impartiale ale produselor si serviciilor dvs. ofera noilor clienti increderea de a cumpara;
 • Oferiti oportunitati pentru noi parteneriate de afaceri, fie intre comercianti si furnizori, in cadrul sau de-a lungul lantului dvs. de aprovizionare;
 • Oferiti o mai mare transparenta – acces la disponibilitate, preturi si niveluri de stoc intr-un mediu deschis;
 • Functioneaza 24/7 – elimina problema constrangerilor de timp si a diferitelor ore de tranzactie internationala.
 
Daca vrei sa fii pe mai multe marketplace-uri in acelasi timp, trebuie sa stii ca aceasta este o activitate complexa. Cum jonglati cu produsele listate pe diferite canale de vanzare si sa tineti pasul cu toate schimbarile, solicitarile si procesele care au loc simultan in toate pietele pe care va listati produsele? Solutia poate fi o platforma dedicata care va ajuta sa va gestionati prezenta pe toate marketplace-urile dintr-un singur loc.
 

Cum va poate ajuta automatizarea comertul electronic?

Munca manuala in comertul electronic necesita timp. Este dificil sa ai date de pe platforme diferite si sa le centralizezi automat. Exista o eroare umana, cum ar fi la actualizarea preturilor, la sincronizarea stocurilor care va afecteaza valorile contului si apoi la proiectarea multor rapoarte analitice in Excel, cand acestea pot fi accesate automat dintr-un singur loc.
 
Retailerii competitivi au apelat la solutii care le fac operatiunile cu pana la 80% mai eficiente. Iata cateva functii de automatizare care sunt populare si necesare pentru vanzatorii cu mai multe canale:
 
 • Listati rapid pe marketplace-urile de top cu descrieri text traduse automat;
 • Procesare si centralizare rapida a aceluiasi tip de format de comanda;
 • Sincronizare automata a inventarului in timp real
 • Actualizari automate si masive ale preturilor pe diferite canale
 • Facturare automata, generare lot AWB.
Pe scurt, va puteti gestiona cu usurinta activitatea pe mai multe marketplace-uri si magazine online. Puteti beneficia de suport tehnic, eliberandu-va de activitatile manuale care insotesc aceste activitati.
 

Procesati rapid si central acelasi tip de format de comanda

De la comenzile initiate de client pana la onorarea comenzilor prin integratori de piata, aveti urmatoarele beneficii:
 
 • Accesati o singura platforma si nu mai multe platforme;
 • Ai centralizat acelasi format pentru toate comenzile, indiferent de originea acestora;
 • Generati AWB in vrac pentru orice comanda cu un singur clic;
 • Generati facturi pentru orice comanda cu un singur clic;
 • Produsele au acelasi SKU (cod produs) si denumire ca si site-ul dvs. web, chiar daca sunt comercializate sub alte denumiri sau sunteti afiliat cu alti furnizori;
 • Export comenzi cu informatii utile in Excel;
 • Veti fi anuntat cand soseste o noua comanda si veti fi avertizat cand stocul este redus;
 • Configurati notificari automate prin e-mail sau SMS pentru diferite evenimente, astfel incat clientii dvs. sa fie instiintati corespunzator.
 

Listati rapid produse pe mai multe marketplace-uri cu traducere automata.

In primul rand, asigurati-va ca grupul de consumatori pe care il cautati este constient de existenta produsului dvs. si consolidati-va prezenta acolo unde se fac majoritatea comenzilor (adica, piata de interes). Cum poti face asta? A trecut testul.
 
Marketplace-urile in care doriti sa listati articole au reguli diferite pentru listarea articolelor si procesarea comenzilor, dar puteti lucra pe o singura platforma standardizata si puteti simplifica listarile, indiferent de regulile diferitelor marketplace-uri.
 
Unul dintre motivele pentru care comerciantii nu vand pe piata este ca nu isi documenteaza bine ofertele, mai ales ca nu listeaza ofertele de produse cu titluri de index si nu completeaza atat de multe caracteristici si atribute ale produsului.
 
Un alt motiv este lipsa testarii pentru noi marketplace-uri din cauza dificultatii de a merge pe piata si a barierelor lingvistice pe marketplace-urile regionale.
 
Platforma de integrare a marketplace-ului ofera conectivitate API si puteti incarca produse direct pe platforma si pur si simplu le puteti lista pe piata.
 

Sincronizare automata a inventarului in timp real, independent de canal

Controlul inventarului este deosebit de important daca aveti o afacere cu amanuntul sau cu ridicata si vindeti prin mai multe canale de vanzare.
 
Cand un client cumpara un produs de pe piata, inventarul este deja rezervat pentru a evita primirea de comenzi multiple pentru acelasi articol.
 
Poti fi sigur ca inventarul tau va fi actualizat dupa procesarea fiecarei comenzi, plus, pentru a evita epuizarea stocurilor, vei primi un semnal de alerta atunci cand trebuie sa reaprovizionezi inventarul.
 
Asadar, economisiti timp pretios de la monitorizarea constanta a nivelurilor stocurilor de pe piata si, de asemenea, scapati de inconvenientul de a apela clientii din cauza stocului scazut.
 

Viitorul marketplace-urilor

Piata va permite in continuare oamenilor sa vanda articole fara a-si crea propriul magazin online. Din aceasta cauza, tot mai multi comercianti sunt dispusi sa-si integreze produsele pe astfel de platforme online. Vanzarea prin piata ofera o oportunitate de afaceri flexibila, cu costuri de pornire relativ scazute.
 
Platformele de agregare care va permit sa monitorizati produsele listate pe mai multe piete in timp real vor primi mai multa atentie. Deoarece puteti gestiona si controla fiecare proces fara cunostinte IT, acest tip de platforma va atrage atentia celor care doresc cel mai simplu mod de a-si muta afacerea de la offline la online.
 
Beneficiile potentiale ale aderarii la o piata variaza in functie de industrie si afaceri si, intr-adevar, de cumparator si vanzator.
 
Comertul electronic a crescut semnificativ, iar comportamentul consumatorilor s-a mutat mai mult catre mediul online. Asigurati-va ca alegeti o piata bine structurata, care va sprijina atunci cand aveti nevoie, cu proceduri transparente.
 
Nu uita si de promotiile online. Chiar daca apari pe mai multe marketplace-uri, o cunoastere sporita a marcii te va ajuta sa vinzi mai bine. Pentru aceasta, poti apela la serviciile unei agentii de marketing digital sau SEO precum xseo.ro.
 
Acum ca intelegeti conceptul de marketplace si avantajele acestora, amintiti-va ca marketplace-urile online sunt in plina expansiune si vor continua sa creasca atat in ​​volum, cat si in cota de piata. Digitalizarea afacerilor in Europa va duce la cresterea continua a industriei, iar solutiile care va usureaza munca si se imbunatatesc sunt elemente cheie pentru a va ajuta sa ramaneti in topul vanzarilor.
 

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *