Te machiezi de obicei? Poate ar trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a o face. De fapt, machiajul ne ascunde petele si ne accentueaza trasaturile, dar ne poate afecta si negativ.

Alexandra Nae, psiholog si psihoterapeut sustine ca majoritatea oamenilor folosesc machiajul pentru a-si imbunatati aspectul si aparent starea de spirit.
Fiecare femeie isi doreste sa arate impecabil atunci cand interactioneaza cu ceilalti, iar machiajul ii ofera aceasta oportunitate fara prea multe batai de cap.
„Daca ne gandim la ce inseamna machiajul pentru fiecare dintre noi, intelegem ca trebuie sa incepem cu un scop – de ce ne machiam? Ne machiam pentru ca dorim sa ne imbunatatim aspectul, ceea ce poate insemna o imbunatatire a conditiei personale. . Fiecare femeie vrea sa arate mai bine si sa ascunda unele imperfectiuni”, spune psihologul si psihoterapeutul Alexandra Nae la Pro TV.
Mai mult, dupa machiajul perfect, imaginea de sine s-a imbunatatit si ea, dar obiceiul este departe. De aceea avertizeaza psihoterapeutul Alexandra Nae.
Machiajul poate deveni o obsesie
O persoana care este nemultumita de imaginea sa se poate imbolnavi. A acorda prea multa atentie aspectului si a te machia inca din primele ore poate deveni o obsesie pentru unii.
In spatele acestui obicei se afla de fapt nemultumirea unei persoane fata de aspectul sau, ceea ce poate duce la boli incontrolabile.
„Am observat-o la momentul respectiv. Dar de multe ori lucrurile merg prea departe – devii obsedat de a gasi imagini ideale care de obicei nu exista. Nu ar trebui sa cautam, sa fim ceea ce nu suntem, ci sa incercam pur si simplu sa imbunatatim imaginea, nu arata-ne Nemultumirea, zi de zi, un pic mai mult, un pic mai mult, pentru ca aici am intrat intr-o zona nesanatoasa, care nu este buna, si pana la urma ne va umple mintile si ne va chinui”, spune psihoterapeutul.
Solutia? Reconciliati-va cu anumite lucruri din viata noastra si acceptati propria noastra imagine. Exista multe activitati care ne pot face sa ne simtim bine si sa aratam bine, dar nu ar trebui sa ne dedicam viata pentru a ne exprima nemultumirea fata de aspectul nostru.
Oricum, atunci cand vrem sa fim draguti cu noi insine, trebuie sa acceptam anumite lucruri si sa ne acceptam asa cum suntem. Desigur, exista intotdeauna lucruri pe care le putem face pentru a ne imbunatati imaginea sau a ne face sa ne simtim mai bine, dar ar trebui sa ”nu ne exprimam nemultumirea fata de aspectul nostru”, spune psihologul si psihoterapeutul Alexandra Nae.
