Infiintare Firma – Acte necesare si pasii de urmat pentru infiintarea unei firme

Orice idee antreprenoriala trebuie sa se incheie si in organizarea afacerii respective. Evident, conform dorintelor viitorului om de afaceri, cel mai important lucru este sa contactati un avocat specializat in firme de afaceri inainte de a decide infiintarea unei firme, evident in acest sens pentru a obtine cele mai bune instructiuni cu privire la documentele necesare pentru infiintarea firmei. numele, rezervarea numelui companiei, dar poate cel mai important lucru este, ce fel de companie este mai bine sa deschideti, daca este SRL, SRL-D (debutand) SA. , PFA sau alte forme de organizare.

Infiintarea unei firme in Romania – cum sa infiintezi o societate cu raspundere limitata, cea mai cunoscuta forma de organizare a afacerilor?
Formarea unei companii de afaceri inseamna indeplinirea anumitor conditii legale.
 
Ceea ce trebuie sa stiti este ca Legea Societatilor Comerciale 31/1990 este actul normativ de infiintare a persoanelor juridice private.
 
De fapt, documentele si pasii pentru a infiinta din nou o companie depind de tipul de companie pe care doriti sa o deschideti.
 
Pentru a clarifica pe deplin ce trebuie sa faceti daca doriti sa urmariti diferitele etape de formare a societatii, v-am indicat mai jos, inclusiv documentele necesare, insa sfatul nostru este sa contactati intotdeauna un avocat specializat in formarea societatii pentru a va putea ajuta. intr-o perioada scurta de timp ofera ajutor.
 

Cat timp dureaza infiintarea unei firme?

Teoretic, timpul de infiintare a unei companii de afaceri in Romania este unul dintre cele mai scurte din Europa: trei zile.
 
Acesta este timpul efectiv de asteptare impus de lege, de la depunerea actelor pana la obtinerea documentului de inregistrare, adica CUI (Codul Unic de Inregistrare) impreuna cu certificatul de determinare si decizia nominalizatului de a recunoaste infiintarea societatii.
 
Cu toate acestea, antreprenorii rareori stiu sa pregateasca documente legale. In acest caz il poate ajuta experienta unui avocat specializat in infiintarea firmelor.
 
In 2022, statisticile arata ca una din cinci societati comerciale (30.000 de inmatriculari) se infiinteaza cu sprijinul unui avocat, in speta un avocat specializat in societati comerciale si care lucreaza cu registrul comertului.
 
Intocmirea si semnarea documentelor solicitate poate dura intre una si trei saptamani fara ajutor de specialitate, mai ales in cazul afacerilor complexe conduse de antreprenori straini.
 

Acte necesare infiintare SRL

1. Punctarea si obtinerea documentelor necesare

In primul rand, aveti nevoie de urmatoarele documente pentru a infiinta o companie:
• Copie B.I./C.I./Pasaport – Partener.
• Copie B.I./C.I./Pasaport – Administrator.
• Copie contract de spatiu – o copie a locatiei sediului social (cu datele de identificare ale proprietarului).
 

2. Stabilirea obiectelor active

Prima editie a noii clasificari a activitatilor economice nationale CAEN, aprobata de HG. 656/1997, care urmareste sa asigure identificarea si codificarea tuturor activitatilor dintr-un sistem unic, in conformitate cu prevederile Regulamentului 3037/1990 al Consiliului Comunitatii Economice Europene si armonizate cu Nomenclatorul European al Activitatilor comunitare, respectiv NACE Rev. 2.
Pentru a verifica si identifica toate activitatile in detaliu, puteti vizita pagina oficiala a Registrului Comertului
 

3. Alegerea formei juridice

Pe baza evolutiei asteptate si a posibilitatilor si limitarilor partenerului privat, se pot distinge urmatoarele companii:
1. Societate cu raspundere limitata
2. Asociatii in nume colectiv
3. Societate in comandita simpla
4. Societate pe actiuni
 

4. Selectati numele companiei si sigla companiei

Puteti verifica disponibilitatea numelor de companii pe site-ul oficial al Registrului Comertului: Portal ONRC
 
• Firma este numele sub care un om de afaceri face comert si semneaza, sau dupa caz.
• Denumirea si logo-ul companiei sunt stabilite de o societate asociata si trebuie sa fie diferite de numele si siglele companiei altor companii;
• Numele si siglele companiilor nu trebuie sa contina cuvinte sau expresii specifice institutiilor si organismelor publice centrale sau locale, cu exceptia cazului in care sunt aprobate in mod expres;
• Inregistrarile de firme care contin urmatoarele cuvinte: Stat, Romania, Institutie sau derivate ale acesteia, sau cuvinte sau expresii specifice organismelor si institutiilor publice centrale, se pot face numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului.
• Verificarea disponibilitatii firmelor si siglelor se face de catre Registrul Comertului inainte de redactarea actului constitutiv sau modificari ale societatilor sau siglelor.
 

5. Trimiteti documentele complete la Registrul Comertului

Fondatorii, directorii sau reprezentantii acestora, precum si orice persoana interesata, depun o cerere de inregistrare la Registrul Comertului la un singur sediu din cadrul Registrului Comertului, care este adiacent instantelor din jurisdictia in care se afla societatea. conditiile legale.
 

6. Taxe si impozite

Taxele si taxele pentru afacerile desfasurate de Oficiul Inregistrarii Comertului in afara instantei sunt stabilite in HG nr. 4. 913/2004 privind aprobarea impozitelor si taxelor pe afaceri desfasurate in afara salii de judecata la Registrul Comertului, in M.O. nr. 589/2004.
 
Pentru constituirea unei societati comerciale, taxele percepute de Registrul Comertului sunt de aproximativ 300 ron.
 
Evident, in practica, totul este mai complicat decat pare. Birocratia la nivel de agentie de stat in 2022 este suficient de mare incat veti fi refuzat din lipsa unor copii simple, in timp ce in alte state, toate documentele pot fi trimise autoritatilor online.
 

Cum se face rezervarea numelui companiei?

Acum ca ati vazut fisierele de care aveti nevoie, sa aruncam o privire la de unde le obtinem.
 
In principal, printre primele lucruri pe care le facem, dupa ce am hotarat, de exemplu, ca vom forma un SRL, o societate cu raspundere limitata cu un capital social de 200 de lei, vom alege mereu sa pastram denumirea societatii.
 
Evident, este important sa avem un nume de companie serios si credibil, dar si sa transmitem cat mai multe informatii despre evenimentul pe care il vom prezenta ulterior.
 
Rezervarea numelui poate fi efectuata de avocatii specializati in societati comerciale si la Registrul Comertului.
 

Ce ar trebui sa includa actul constitutiv al societatii din 2022?

Practic, actul de constituire este actul prin care se naste societatea comerciala.
 
Pentru ca pe viitor sa nu mai apara probleme de asociere, si sa apara si probleme cu modul de impartire a activelor companiei, se recomanda ca un avocat specializat in infiintarea companiei sa elaboreze o lege organica bine pregatita, astfel incat daca angajatii vor discuta in cadrul companiei in viitor, iar conform componentei Actiunile sunt remediate imediat.
 

Ce taxe trebuie sa platesc pentru a infiinta un SRL?

In principal, desi nu exista impozit, capitalul social al societatii, aici ne referim la SRL, este de 200 de lei, care trebuie subscris si varsat in contul societatii inainte de depunerea documentelor la Registrul Comertului pentru inregistrarea societatii.
 
O alta taxa care trebuie platita pentru deschiderea unei companii este onorariul avocatului, care se poate ocupa cuprinzator de infiintarea companiei si licenta de afaceri a companiei nou infiintate.
 
 

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *