Piesă rap dedicată de un tânăr primarului din Bârlad, Dumitru Boroș

O piesă rap cu mesaj social a unui tânăr din Bârlad face furori pe rețele de socializare. Andrei Jitcă a compus un pamflet muzical la adresa primarului, sătul de noroiul și gropile din oraș.

El a menționat că autoritățile nu și-au îndeplinit promisiunile de a asfalta drumurile orașului, iar oamenii au fost nevoiți să circule pe drumuri cu gropi. Andrei a mai adus în discuție și alte probleme din oraș, cum ar fi grădina publică in paragină, și chiar a întrebat când va fi gata centura orașului. Piesa a stârnit discuții în rândul bârlădenilor și a adus-o în atenția autorităților locale.

Piesa are aproximativ un minut, iar tânărul reușește să surprindă în cântec nemulțumirea bârlădenilor față de numeroasele gropi de pe străzile Bârladului, noroiul de pe străzi amintește mai mult de un sat decât de un oraș, dar și despre promisiunea neîmplinită a construcției centurii.
 
Bârlădenii s-au săturat de mașinile de mare tonaj care circulă zi și noapte pe străzile orașului, în timp ce câinii fără stăpân fac în continuare victime. Chiar zilele trecute, o femeie a fost mușcată grav de un picior de un câine fără stăpân în timp ce încerca să-și elibereze cațelul de colții acestuia. Victima va avea nevoie de operații estetice pentru a evita urmele permanente în zona în care a fost mușcat.
 

nu se mai poate…

Publicată de Andrei Jitcă Vineri, 20 ianuarie 2023
 
Bârladul a intrat în atenția națională la sfârșitul anului trecut, când un localnic a postat fotografii cu bătrâni care se plimbau pe Bulevardul Epureanu al orașului, care la acea vreme era un șantier imens care îi afecta cel mai mult pe bătrâni și bolnavi.
 
Trebuie să îngenuncheze pentru a traversa drumul, și este o zonă plină de gropi și obstacole, dacă poți să-i spui așa.
 
Cetăţenii oraşului şi-au scris apoi reclamaţiile pe reţelele de socializare, spunând că părinţii lor au fost nevoiţi să îngenuncheze pentru a ajunge la secţia de asistenţă socială Bârlad.
 

„Ce vină au bătrânii noștri că trebuie să facă alpinism, când ar trebui să se găsească o soluție tehnică, de către cei care încasează bani de pe urma lucrării, de a se face mici podețe din loc în loc?

Revin și spun: soluțiile pentru ca oamenii bătrâni să fie scutiți de aceste grele umilințe trebuie să le găsească constructorul împreună cu Primăria, dar, vorba românului, se pare că primul nu propune, iar al doilea se uită ca prostul!”, scria bârlădeanul pe pagina sa de socializare

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *