Smartwatch sau ceas clasic – sfaturi si recomandari

Daca ar fi sa gasim cateva comparatii, am spune ca un smartwatch este o extensie a telefonului tau, a activitatilor tale de zi cu zi, in timp ce un ceas clasic este o extensie a traditiei, stilului si elegantei. Cu alte cuvinte, un ceas clasic este considerat mai mult un accesoriu, o bijuterie, in timp ce un smartwatch este mult mai util, devenind o necesitate in acumularea sarcinilor pe care trebuie sa le indeplinim.

La urma urmei, ambele modele pot raspunde la mai multe stiluri si ajung sa arate aceeasi perioada de timp. Deci, de unde vine toata controversa si nevoia de a alege o tabara? Ok, poate nu trebuie sa alegi o tabara, dar ne-ar placea sa stim care dintre cele 2 optiuni preferi.

Sa vedem impreuna care sunt punctele forte ale fiecarui model si unde fiecare model are un punctaj mai bun.

Eleganta

Ceasurile clasice ies in evidenta clar in acest capitol. Prin definitie, este inca considerat un simbol al elegantei si al unei lungi istorii artistice si adauga o nota de rafinament tinutei tale. Ceasurile inteligente pot fi elegante si diferite (mai ales cu noile modele de bratari si modele care au aparut), dar nu la acelasi nivel.

evomag.ro

Longevitatea si rezistenta la factori externi

Ceasurile clasice sunt mai durabile, dureaza mai mult si sunt mult mai putin sensibile la apa si praf decat ceasurile inteligente. In plus, isi pastreaza valoarea indiferent de schimbarile de moda sau stil (de aici si atributul „atemporal” pe care l-am mentionat mai sus). Retineti ca vorbim despre aspectele fizice, ne vom ocupa imediat de problemele legate de baterie.
 

Durata de viata a bateriei

In timp ce bateria unui smartwatch se poate descarca rapid (in functie de activitatea pe care o desfasoara) si risca sa nu aiba de unde sa o incarce, ceasurile clasice nu sufera de aceasta problema. Bateriile sale sunt durabile si mai ieftine.
 

Modele si varietate

Nu suntem siguri daca exista un castigator aici, deoarece gasim o multime de modele in ambele categorii (atat ca marime, cat si ca stil, dar si ca design, material de fabricatie, centura, forma etc.)
 

Functionalitati si caracteristici

In timp ce scopul principal al unui ceas clasic este de a spune ora (si de a va completa tinuta), un ceas inteligent are mai multe scopuri. Se pare chiar ca rolul initial de a spune timpul a fost de mult uitat si acum a devenit o sursa de divertisment, productivitate si multe altele. De fapt, acest smartwatch este mai mult de un dispozitiv intr-unul: poate monitoriza somnul, caloriile, bataile inimii, saturatia de oxigen din sange (si multe alte aspecte legate de sanatate). De asemenea, il puteti folosi pentru plati online, va puteti monitoriza antrenamentul in timp ce va antrenati si chiar si pentru GPS.
 

case-smart.ro

Dimensiuni

Daca ceasurile clasice pot fi realizate in diferite dimensiuni, ceasurile inteligente sunt putin mai dificile. Nu poti micsora atat de mult ecranul pentru ca ai nevoie de el pentru a afisa anumite informatii si pentru a integra anumite functii (si butoane). Ecranul trebuie sa fie suficient de mare pentru a afisa mesaje si alte notificari.
 

Preturi

Este greu sa faci diferenta aici, deoarece poti gasi preturi si modele diferite in functie de ceea ce esti dispus sa platesti. Adica, daca vrei sa te arati, atunci poti obtine un ceas obisnuit de marca cu diamante sau poti obtine un smartwatch personalizat. Practic, the sky is the limit.
 
Daca ar fi sa adaugam ceva, am spune ca ceasurile clasice nu se „demodeaza”, in timp ce ceasurile inteligente trebuie inlocuite la intervale mult mai scurte, in functie de tehnologiile si nevoile emergente.
 
In final, alegerea ceasului depinde de stilul de viata, necesitate si in acelasi timp depinde de bugetul fiecarui individ. Ora va fi aceeasi indiferent de ceasul pe care il porti. Deci, bucura-te de fiecare moment!
 

Te-ar mai putea interesa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *