Suplimente alimentare care va distrug sanatatea

Multi dintre noi apeleaza la suplimente alimentare atunci cand hranirea zilnica nu este suficienta pentru a mentine sanatatea. Dar cat de sanatoase sunt? Medicii spun ca ar putea fi mai periculos decat ne asteptam.

Pana acum, niciun studiu nu a confirmat eficacitatea suplimentelor alimentare, insa romanii, precum si milioane de altii din intreaga lume, le consuma in mod regulat. Dar medicii spun ca nu functioneaza, iar sperantele consumatorilor sunt naruite.
 

Cat de eficiente sunt suplimentele alimentare

Medicul de familie Miron Irina sustine ca suplimentele alimentare doar mentin sanatatea si nu vindeca anumite boli. De fapt, conform prospectului, acestea contin minerale, vitamine si plante, dar nu au niciun efect magic.
 
„Aceste produse contin vitamine sau minerale, sau diverse alte substante sau plante. Pot fi benefice, pentru mentinerea sanatatii, nu pentru a vindeca ceva. Nu sunt menite sa fie vindecate. Acestea sunt minerale de care organismul are nevoie mai mult. sau perioada de vitamine. suplimente alimentare”, spune medicul Antenei 3.
 

Suplimentele alimentare nu trateaza boala

Medicii recunosc ca suplimentele recomandate de experti sunt eficiente, dar in niciun caz nu inlocuiesc tratamentul unei boli sau medicamente.
 
De asemenea, medicii atrag atentia ca pretul suplimentelor alimentare este destul de mare deoarece ofera reale beneficii organismului.
 
„Daca sunt bine facute, adica daca sunt extracte standardizate si realizate folosind o tehnica asemanatoare cu cea a medicamentelor, atunci un anumit beneficiu poate fi obtinut doar daca este recomandat de un medic. Pacientii trebuie sa-si intrebe mai intai medicul!”, adauga Rodica Tanasescu .
 

Suplimentele alimentare pot fi daunatoare

Daca credeti ca suplimentele alimentare pot vindeca bolile, ei bine, medicii vor dezvalui acest mit. Nu sunt pentru bolnavi, nici macar nu sunt autorizati de ministerele sanatatii si agriculturii, asa ca intr-adevar nu pot fi folosite decat pentru mentinerea sanatatii.
 
Un alt lucru important de stiut este ca suplimentele alimentare pot fi periculoase. Medicii sustin ca consumul excesiv poate dauna organismului si poate face mai mult rau decat bine.
 
„Unele dintre ele pot fi chiar daunatoare. Pot fi daunatoare daca sunt ingerate in exces, unele dintre aceste plante care contin anumite substante pot fi daunatoare, iar chiar si tubului digestiv, daca contin cantitati in exces din anumite plante, pot face mai mult. rau decat bine. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu doare, dar sunt ineficiente”, a adaugat medicul.
 
drmax.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *